Flugan


Trailer

Original titel:
The Fly
Speltid: 96 min
Talat språk: Engelska
Regi: David Cronenberg
Produktionsår: 1986
Skådespelare: Geena Davis, Jeff Goldblum, John Getz, David Cronenberg, Joy Boushel, Leslie Carlson

Handling: Nyfilmatisering av Kurt Neumanns The Fly från 1958. Filmen handlar om en smågalen vetenskapsman som har kommit på en metod för att förflytta sig från en plats till en annan genom en genetisk teleporteringsmaskin. Han testar den på sig själv, och av misstag så råkar en spyfluga följa med vid överföringen och detta leder till att flugans gener sammanblandas med hans egna, och han börjar sakta förvandlas till en fluga..

Min åsikt:
Grymt äcklig och sjuk film, har hört att orginalet är bättre så jag måste ju se den också. Klassisk film dock, inte sett den förut, men hört massor om den. Jag varnar för att den är riktigt äcklig, höll på kräkas vissa gånger!

Betyg:

Bad Santa


Trailer

Original titel:
Bad Santa
Speltid: 93 min
Talat språk: Engelska
Regi: Terry Zwigoff
Produktionsår: 2003
Skådespelare: Billy Bob Thornton, Bernie Mac, Lauren Graham, John Ritter, Hayden Bromberg, Tony Cox, Brett Kelly, Lauren Tom

Handling: Jultomten och hans medhjälpare är bedragare på brottsturné, i avsikt att använda julhandelns trängsel och puls till att berika sig själva snarare än att sprida julglädje. Men det blir lite komplicerat när de stöter på en mobbad pojke.

Min åsikt:
En del scener mellan Billy och pojken är femstjärniga! Stark underhållning med bra tempo! Riktigt bra komedi faktiskt. Kan vara lite hemsk med tanke på vilken missär det faktiskt är, men ändå en riktigt bra julkomedi.

Betyg:

Dumma mej


Trailer

Original titel:
Despicable Me
Speltid: 90 min
Talat språk: Engelska
Regi: Pierre Coffin, Chris Renaud
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Jason Segel (röst), Steve Carell (röst), Kristen Wiig (röst), Miranda Cosgrove (röst), Ken Jeong (röst), Julie Andrews (röst)

Handling: Ett animerat äventyr där en trio föräldralösa flickor blir adopterade av mästerskurken Gru som ett led i hans plan att genomföra århundradets brott.

Min åsikt:
En riktig må-bra-film, charmig och riktigt rolig! Trodde att den bara skulle vara barnslig och fjantig, men det visade sig att den var riktigt bra! Absolut värd att se!

Betyg:

Filmtajm tipsar

Jag skulle vilja tipsa om Webbhallen.com, ett enkelt sätt att köpa film till billiga priser. Jag gillar sidan dels för att man kan välja att betala ordern direkt via internetbank och får den hemskickad i postlådan. Man kan även välja att få den hemskickad med faktura eller postförskott, vilket också är bakvämt. Så bli medlem där, det rekomenderar jag starkt!


Polarexpressen


Trailer

Original titel:
The Polar Express
Speltid: 99 min
Talat språk: Engelska
Regi: Robert Zemeckis
Produktionsår: 2004
Skådespelare: Tom Hanks (röst), Andrew Ableson (röst), Eddie Deezen (röst), Debbie Lee Carrington (röst), Michael Jeter (röst), Peter Scolari (röst), Chris Coppola (röst)

Handling: En liten pojke börjar tvivla på jultomtens existens. På självaste julafton åker han med ett mystiskt tåg med destination Nordpolen, med förhoppning om att där träffa jultomten. Resan för honom genom ett förtrollande landskap och ger honom och de andra barnen på tåget ett minnesvärt äventyr.

Min åsikt:
En underbar julfilm, med en underbar skådis, Tom Hanks! Magiska specialeffekter, fart o fläkt med sentimental touch. Ja, jag kan fortfarande höra bjällrorna..

Betyg:

En julsaga


Trailer

Original titel:
A Christmas Carol
Speltid: 96 min
Talat språk: Engelska
Regi: Robert Zemeckis
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Jim Carrey, Gary Oldman, Robin Wright Penn, Colin Firth, Cary Elwes, Bob Hoskins, Fay Masterson, Fionnula Flanagan, Callum Blue

Handling: Det är jul och Ebenezer Scrooge, en gammal man, som inte alls tror på julens glädje utan föredrar att göra livet surt för sina närmaste och anställda. Han får besök av de tre jularnas spöken som tar honom med på en hissnande äventyr i tiden. Nyversion av Charles Dickens gamla julklassiker.

Min åsikt:
Riktigt bra gjord! Både humoristisk och hemsk. Den är nog lite för hemsk för dom minsta att se, men det är ju en klassiker. älskar verkligen den här berättelsen! Riktigt bra version alltså. Se den!

Betyg:

Saw 7


Trailer

Original titel:
Saw 3D
Speltid: 90 min
Talat språk: Engelska
Regi: Kevin Greutert
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Tobin Bell, Cary Elwes, Costas Mandylor, Betsy Russell, Sean Patrick Flanery, Gina Holden, Tanedra Howard, Joris Jarsky, James Van Patten, Chad Donella

Handling: Överlevare från Jigsaws tidigare fällor söker stöd hos en guru kallad Bobby Dagen, en man med mörka hemligheter. Samtidigt strider Hoffman och Jill Tuck över Jigsaws arv.

Min åsikt: Besviken på var 3D effekten, var inte mycket till 3D att se på. Inte den bästa Saw filmen häller. Ifall detta är sista filmen blir jag besviken på slutet. Värd att se och innehåller en del otäcka scener och massa spänning.

Betyg:

Shrek - Nu och för alltid


Trailer

Original titel:
Shrek Forever After
Speltid: 93 min
Talat språk: Engelska
Regi: Mike Mitchell
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Cameron Diaz (röst), Mike Myers (röst), Eddie Murphy (röst), Antonio Banderas (röst), Justin Timberlake (röst), Julie Andrews (röst), Kathy Griffin (röst), Larry King (röst), Megan Fox (röst), Regis Philbin (röst), Jane Lynch (röst), Kristen Schaal (röst)

Handling: Shrek saknar tiden då han var ett riktigt träsktroll och skrämde folk istället för att vara en helt vanlig familjefar. Men så blir han lurad in i en värld där träsktroll är jagade och han aldrig har träffat Fiona. Nu blir det hans jobb att ställa allt till rätta och rädda sina vänner.

Min åsikt: Jag gillar inte Shrekfilmerna alls, men den här var absolut bäst hittills. Mer humor och mer spänning. En bra barnfilm för dom lite äldra barnen. Värd att se.

Betyg:

How to Make Love to a Woman


Trailer

Original titel:
How to Make Love to a Woman
Speltid: 90 min
Talat språk: Engelska
Regi: Scott Culver
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Josh Meyers, Krysten Ritter, Eugene Byrd, Lindsay Richards, Ken Jeong, Ian Somerhalder, Catherine Reitman, Nora Kirkpatrick, Jenna Jameson, James Hong, James Kyson Lee

Handling: Andy har ingen aning om hur han ska tillfredsställa sin flickvän Lauren. Han vänder sig till sina musikervänner och till och med porrstjärnan Jenna Jameson för att få råd, men när Laurens snygga barndomsvän Daniel dyker upp börjar tiden bli knapp för Andy.

Min åsikt: Nästan bra, en ritkig slötittarfilm.. lite småkul ibland, otroligt amerikanskt töntig ganska ofta och väldigt förutsägbar..hade iofs inte förväntat mig nått annat..om man är trött och bara vill ha en ursäkt för att käka popcorn se nått så kan man slå på denna.

Betyg:

Kommissarie Späck


Trailer

Original titel:
Kommissarie Späck
Speltid: 80 min
Talat språk: Svenska
Regi: Fredde Granberg
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Cecilia Frode, Leif Andrée, Kjell Bergqvist, Johan Hedenberg, Katarina Ewerlöf, Jarmo Mäkinen, Harald Hamrell, Per Morberg, Rolf Skoglund, Markoolio, Omid Khansari

Handling: Kommissarie Mårten Späck har kallats till en brottsplats där en kropp hittats genomborrade med knivar, gafflar, skedar och en högaffel. Till allas förvåning drar Kommissarie Späck slutsatsen att det rör sig om ett självmord. Späck ser kopplingar till andra självmord och konstaterar att kåren fått en galen seriesjälvmördare på halsen. Han kommer snart på andra tankar när hans råbarkade kollega Grünvald Karlsson hittar andra spår – något som leder till något större än vad de kunnat ana. En ny kollega, superpolisen Irene Snusk kopplas inpå fallet. Tillsammans ska trion lösa ett av de viktigaste fallen i svensk kriminalhistoria.

Min åsikt: Det syns verkligen att det är Fredde Granberg som gjort den, verkligen hans humor. Men tyvärr inte min. För överdrivet och man märker att dom verkligen försöker vara roliga och det gör filmen ännu mindre rolig. Verkligen ingen film jag rekomenderar. jag hade redan låga förväntningar men blev ändå besviken.

Betyg:

Isolation


Trailer

Original titel:
Isolation
Speltid: 95 min
Talat språk: Engelska
Regi: Billy O'Brien
Produktionsår: 2005
Skådespelare: Essie Davis, Sean Harris, Marce Iures, Crispin Letts, John Lynch, Ruth Negga, Stanley Townsend

Handling: På en enslig gård någonstans på Irland pågår experiment på kor. En doktor vill få dem att växa fortare. Men när den första kalven ska födas börjar underliga saker att hända och vid förlossningen avbryts hela experimentet men då är det redan försent..

Min åsikt: Riktigt kass och knäpp film, blandning mellan Black Sheep och Alien. kass story, kassa skådisar och kasst manus.. Ingen toppenfilm direkt.

Betyg:

The Attic Expeditions


Trailer

Original titel:
The Attic Expeditions
Speltid: 100 min
Talat språk: Engelska
Regi: Jeremy Kasten
Produktionsår: 2001
Skådespelare: Jeffrey Combs, Seth Green, Andras Jones, Ted Raimi, Beth Bates, Shannon Hart Cleary, Alice Cooper, Jerry Hauck

Handling: Trevor är en ung man som har dömts till vård på ett mentalsjukhus efter att brutalt ha dödat sin flickvän. Men Trevor börjar tvivla på att mordet ägt rum, och han misstänker att Dr. Elk, chefen för sjukhuset, har lyckats implanterat händelsen i hans hjärna..

Min åsikt: I vanliga fall brukar jag älska mentalsjukhus-skräck, men det här var rent skräp. den var väldigt rörig och kändes som en massa osammanhängande scener bara. det enda lilla pluset var att Alice Cooper var med en snabbis. På omslaget är det en kvinna i någon nätmask, i filmen syns detta 1 gång och det är inte i en skräcksituation direkt. Riktigt kass!

Betyg:

The Thing


Trailer

Original titel:
The Thing
Speltid: 109 min
Talat språk: Engelska
Regi: John Carpentar
Produktionsår: 1982
Skådespelare: Kurt Russell, T K Carter, Wilford Brimley, Charles Hallahan, Keith David, Thomas G Waites, David Clennon, Richard Masur, Richard Dysart, Joel Polis, Donald Moffat, Peter Maloney

Handling: MacReady är helikopterpilot på en amerikansk forskningsstation i Antarktis. När en hund, jagad av norrmän från en närbelägen bas, kommer in på basen börjar märkliga saker hända. När MacReady och läkaren Cooper besöker den norska basen upptäcker de märkliga saker.

Min åsikt: Riktigt grym sciene-fiction för dom som gillar kultfilmer, och det gör jag! Filmen påminner till viss del om Alien. Handlingen är inte helt olik, och specialeffekterna, är liknande de i Alien. Handlingen och hur de handskas med problemen i sitt forskarteam är väl inte helt logiska alla gånger. Dessutom tycker jag man får se för mycket av utomjordingen. Det hade blivit än mer kusligt ifall man inte fått skåda den i ett så pass tidigt skede i filmen. En bra film trots allt.

Betyg:

The Hole


Trailer

Original titel:
The Hole
Speltid: 98 min
Talat språk: Engelska
Regi: Joe dante
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Chris Massoglia, Teri Polo, Haley Bennett, Bruce Dern, Nathan Gamble, Quinn Lord

Handling: Två bröder upptäcker ett mysteriskt hål i deras källare, ett hål som leder till deras mörkaste korridor av rädsla och mardrömmar.

Min åsikt: Jag hatar levande dockor! de är nog något av de läbbigaste jag vet! Clowner är också rätt creepy. så denna film gjorde mig ganska skraj. Däremot var det inga suveräns skådespelarinsatser. Bortsett från docka så var det en ganska kass film. men ändå sevärd om man är rädd för dockor eller clowner. En blandning av rysare och tonårsfilm.

Betyg:

GratisBio för filmälskare!

Jag har ett supertips till alla filmälskare där ute! Gör som jag, registresa er på GratisBio.se och få gratis biobiljetter eller presentkort! Helskön sida med massa erbjudanden och det går supersnabbt att samla poäng!

Bli medlem genom mig så får du hela 75 poäng! Klicka på länken nedan!

Bli medlem på GratisBio

Return to House on Haunted Hill


Trailer

Original titel:
Return to House on Haunted Hill
Speltid: 81 min
Talat språk: Engelska
Regi: Víctor García
Produktionsår: 2007
Skådespelare: Amanda Righetti, Erik Palladino, Cerina Vincent, Tom Riley, Andrew Lee Potts, Steven Pacey, Jeffrey Combs

Handling: En grupp människor måste tillbringa natten i ett hemsökt hus sökandes efter en relik som är värd miljoner. Om de bara visste att de skulle få betala med sina själar...

Min åsikt: Åh nej! Det här är en av de sämsta skräckfilmerna jag sett. Det var riktigt, riktigt uselt. All stämning från den första filmen är borta och tempot är alldeles för raskt. Skådespeleriet är under all kritik från alla parter och manuset likaså. Usch, skulle kunna skriva en uppsats om allt som var dåligt med denna film.

Betyg:

Martyrs


Trailer

Original titel:
Martyrs
Speltid: 95 min
Talat språk: Franska
Regi: Pascal Laugier
Produktionsår: 2008
Skådespelare: Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï, Juliette Gosselin, Mike Chute, Catherine Bégin, Robert Toupin, Patricia Tulasne, Isabelle Chasse, Xavier Dolan, Jessie Pham, Erika Scott

Handling: En liten flicka hittas i ett slakthus efter att ha varit försvunnen i över ett år. Flickan förs till sjukhus, men är oförmögen att tala om det hon varit med om. Efter en tid lyckas hon dock bilda en oerhört stark vänskap med en annan flicka, Anna, som hon träffar på sjukhuset. 15 år passerar och vi hamnar i ett öde hus i skogen där vi får se en okänd, till synes galen, kvinna brutalt mörda en oskyldig familj. Efter det onda dådet använder kvinnan telefonen, och den som svarar i andra änden är Anna.

Min åsikt: Wow.. jag är slagen med häpnad. Våldet svider i ögonen och filmen river i själen. Man får verkligen en hemsk obehagskänsla i vissa scener. Den är tung och nästlar sig in under huden. Precis så vill jag ha min skräck.

Betyg:

The Ghost Writer


Trailer

Original titel:
The Ghost Writer
Speltid: 123 min
Talat språk: Engelska
Regi: Roman Polanki
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Timothy Hutton, Kim Cattrall, Olivia Williams, Tom Wilkinson, James Belushi, Eli Wallach, Jon Bernthal, Robert Pugh, Daphne Alexander, Jaymes Butler, Glenn Conroy, Marianne Graffam, Anne Wittman, Angelique Fernandez

Handling: En brittisk spökskrivare blir tillfrågad om han vill ta över skrivandet av den före detta premiärministern Adam Langs memoarer. Den förre spökskrivaren dog tragiskt i en olycka. Under arbetets gång tycker han sig se tecken på att den förre, och nu avlidne, spökskrivaren kan ha varit på väg att avslöja en mörk hemlighet..

Min åsikt: Väldigt välgjord, snygg, med bra musik, fina miljöer och grymma skådespelare. Slutet var mycket bra, glasklart och naturligtvis helt följdriktigt. Till och med jag som inte gillar politiska filmer gillade den!

Betyg:

Deja Vu


Trailer

Original titel:
Deja Vu
Speltid: 128 min
Talat språk: Engelska
Regi: Tont Scott
Produktionsår: 2006
Skådespelare: Denzel Washington, James Caviezel, Val Kilmer, Bruce Greenwood, Elle Fanning, Matt Craven, Adam Goldberg, Paula Patton

Handling: Federala agenten Doug Carlin kallas in för att säkra bevis efter en fruktansvärd explosion ombord på en New Orleans-färja. Istället blir han förd till ett topphemligt labb där det finns övervakningsutrustning med vars hjälp man kan se tillbaka i tiden. Men kan denna högteknologiska utrustning verkligen hjälpa Carlin att ändra det förflutna?

Min åsikt: En lite annorlunda film som är nervkittlande och väldigt spännande. Bra skådespelarinsats av Danzel, men det saknas en del logiska saker som inte blir riktigt bra, men en klart sevärd film.

Betyg:

Familjen Jones


Trailer

Original titel:
The Joneses
Speltid: 96 min
Talat språk: Engelska
Regi: Derrick Borte
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Amber Heard, Demi Moore, David Duchovny, Gary Cole, Glenne Headly, Lauren Hutton, Chris Williams, Robert Pralgo, Ben Hollingsworth, Catherine Dyer, Christine Evangelista

Handling: Den till synes perfekta familjen Jones flyttar in i ett nytt grannskap och de lever inte bara den amerikanska drömmen, de säljer den också...

Min åsikt: Skön idé och underhållande. Okej film som får en att fundera över hur mycket vanlig reklam påverkar våra liv och det pryl beroende vi har. Bra skådespelarinsatser från Duchovny och Moore. Underhållande film som jag kan rekommendera andra att se.

Betyg:

Bear


Trailer

Original titel:
Bear
Speltid: 90 min
Talat språk: Engelska
Regi: John Rebel
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Patrick Scott Lewis, Katie Lowes, Mary Alexandra Stiefvater, Brendan Michael Coughlin, Bill Rampley

Handling: Två unga par råkar ut för motorhaveri när de är ute och åker i en avlägsen del av en skog. En grizzlybjörn anfaller dem när de försöker fixa bilen och det hela slutar i att björnen skjuts till döds. Men snart dyker en björnhona upp och vill hämnas sin den förste björnens död. Fångade i bilen så måste de försöka hitta på ett sätt att komma ifrån det förvånansvärt intelligenta djuret för att överleva.

Min åsikt: En dålig film med ännu sämre skådisar. Har inte sett så jäkla dåliga skådespelare på länge faktiskt. Den är en gnutta spännande ibland, men tyvärr alldeles för förutsägbar. Tråkigt med tanke på att dem faktiskt ansträngt sig med att använda en riktig björn. Trots detta är den ändå värd en 2a.

Betyg:

Filmtajm på Facebook

Hej alla kära läsare! Nu finns Filmtajm på Facebook! gå in och "gilla" så får ni uppdateringar från Filmtajm direkt på loggen!

Ha en bra filmkväll!
/Frida

Asylum


Trailer

Original titel:
Asylum
Speltid: 93 min
Talat språk: Engelska
Regi: David R Ellis
Produktionsår: 2008
Skådespelare: Mark Rolston, Lin Shaye, Joe Inscoe, Carolina Garcia, Sarah Roemer, Ellen Hollman, Benjamin Daniele, Pete Burris, Cody Kasch, Juan-Carlos Guzman

Handling: Förstaårsstudenten Madison upptäcker att hennes nyblivna studenthem en gång var ett ökänt mentalsjukhus. När hon och en grupp andra studenter blir varse om detta bryter de sig in i en avspärrad del av byggnaden, och återuppväcker därmed anden av den ondskefulle psykiatern och sjukhusföreståndaren doktor Burke, som fortsätter att ge studenterna sina fasansfulla "behandlingar." För att kunna ta sig levande ut därifrån tvingas Madison konfrontera sitt förflutnas demoner.

Min åsikt: En riktig B-film, jag vet inte vad som var värst, skådisarna eller manuset. I vanliga fall brukar jag gilla mentalsjukhus eller sjukhus skräckisar men den här var verkligen i sämsta laget. Problemet med att gilla skräckfilm är att man tvingas se en jävla massa skit i jakten på de få guldkorn som finns där ute. Skulle det gå att ge minusbetyg skulle denna film få ett dylikt.

Betyg:

The Echo


Trailer

Original titel:
The Echo
Speltid: 90 min
Talat språk: Engelska
Regi: Yam Laranas
Produktionsår: 2008
Skådespelare: Hrant Alianak, Jamie Bloch, Jesse Bradford, Iza Calzado, Kevin Durand, Carlos Leon

Handling: En man är villkorligt ute ur fängelset och bor i sin nyligen döda mors lägenhet. Han hör en massa bråk från grannlägenheten, där en polis bor med sin fru och sin lilla dotter. Samtidigt som han försöker lappa ihop förhållandet som sprack när han satt inne, försöker han hjälpa grannfrun och dottern. En remake på den filippinska spökfilmen Sigaw.

Min åsikt: Helt okej en-i-mängden film, bra skådisar och okej story. Man fastnar lätt pga nyfikenhet, man vill se vad som har hänt och vad som kommer att hända.

Betyg:

Gudfadern


Trailer

Original titel:
The Godfather
Speltid: 175 min
Talat språk: Engelska, Italienska, Latin
Regi: Francis Ford Coppola
Produktionsår: 1972
Skådespelare: Marlon Brando, Robert Duvall, Al Pacino, Diane Keaton, James Caan, Talia Shire, Sterling Hayden, John Cazale, Al Lettieri, John Marley, Richard Conte, Abe Vigoda, Richard Castellano, Al Martino, Morgana King, Alex Rocco

Handling: Den mäktige maffiabossen Don Vito Corleone gifter bort sin dotter Connie med Carlo Rizzi. En presentation av familjen Corleone och deras anhöriga följer, vi får möta sönerna Sonny, Fredo, Michael och den adopterade styvsonen Tom Hagen. Under bröllopet får Tom Hagen i sin roll som "Consigliere" (rådgivare till Gudfadern) ta emot önskemål. Don Corleone tar sedan emot på sitt kontor. Han hjälper människor som har det svårt med allt möjligt från ekonomiskt understöd och att få hjälparbetare att stanna kvar i landet till att mörda folk som har gjort något illa, han baserar detta system på tjänster och gentjänster. Yngste sonen Michael Corleone har delvis fjärmat sig från familjen och dyker upp i en soldatuniform i bröllopet tillsammans med sin flickvän Kay Adams. Han har deltagit i andra världskriget och försäkrar flickvännen, väl medveten om sin familjs bakgrund och kännedomen om den, att han inte är som sin familj. Michael har, med sin fars samtycke, istället planer på en icke-kriminell och civil karriär utanför den undre världen.

Min åsikt: Fantastisk. Trots att jag vanligen inte gillar maffia-filmer så var jag tvungen att se filmen som enligt många är den bästa som någonsin gjorts. Och dom hade rätt! Rent filmtekniskt och skådespelarmässigt är den lysande ovh den har allting samlat i ett. En klassiker numero uno. Familjeintriger, exploderande bilar, kärlekshistorier, lite skott och en ständig kamp om makt. En dialog som får en att följa varje scen som om det vore den första. Filmen är nästan 3 timmar lång och mitt intresse för filmen är högt under hela filmen, det är rätt bra jobbat. Dessutom får man ju se en urläcker Al Pacino!

Betyg:

The social network


Trailer

Original titel:
The Social Network
Speltid: 121 min
Talat språk: Engelska
Regi: David Fincher
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Brenda Song, Andrew Garfield, Armie Hammer, Max Minghella, Rooney Mara, Dakota Johnson, David Selby

Handling: En sen kväll 2003 sätter sig Harvardstudenten och dataprogrammeringsgeniet Mark Zuckerberg ner vid sin dator och börjar intensivt jobba med en ny idé. Ur allt bloggande och programmerande växer det fram som snabbt ska komma att bli ett globalt socialt nätverk och en revolution inom kommunikation. Bara sex år och 500 miljoner kompisar senare är Mark Zuckerberg den yngsta biljonären genom tiderna… men för den här entreprenören så leder framgången till både privata och rättsliga komplikationer.

Min åsikt: Vass dialog och skönt tempo. Samma dramaturgi som Zodiac. Hade lite svårt att hänga med i dom snabba dialogerna då jag inte hade någon text, men hann uppfatta större delen iaf. Schyst film, se den!

Betyg:

Robin Hood


Trailer

Original titel:
The Departed
Speltid: 148 min
Talat språk: Engelska
Regi: Ridley Scott
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt, Mark Strong, Oscar Isaac, Danny Huston, Eileen Atkins, Mark Addy, Matthew Macfadyen, Kevin Durand, Scott Grimes, Alan Doyle, Douglas Hodge, Léa Seydoux, Robert Pugh

Handling: Historien om en bågskytt i Kung Rikard Lejonhjärtas armé som slogs mot de invaderande fransmännen i 1200-talets England. Filmen tar sin början efter Rikards död och belägringen av Chalus-Chabrol och visar hur denne man snabbt blir impopulär hos den nyligen krönte prins John och den engelska adeln.

Min åsikt: Fantastisk! Den blir aldrig tråkig då den knappt har någon dötid alls, det händer grejer hela tiden. Suveräna skådespelare och riktigt bra story. Jag vet inte vad som skulle göra att jag inte sätter en 5a på denna. jag hade så låga förväntningar på denna film att jag nästa tänkte skippa den, men jag blev mer är positivt överraskad!

Betyg:

The Departed


Trailer

Original titel:
The Departed
Speltid: 152 min
Talat språk: Engelska
Regi: Martin Scorsese
Produktionsår: 2006
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Martin Sheen, Vera Farmiga, Mark Wahlberg, Anthony Anderson, Alec Baldwin, Ray Winstone, Amanda Lynch, Mark Rolston, David O'Hara, James Badge Dale, Kevin Corrigan

Handling: Två män från olika sidor om lagen är undercover inom Boston State Police Department och i den Irländska Maffian, men våld och blodspillan kokar när upptäckter görs och mullvaderna blir tvungna att finna sin fiendes identitet. Nyinspelning av Infernal Affairs från 2002.

Min åsikt: Riktigt bra film! DiCaprio är grym, lika så Nicholson. Dessvärre gillar jag inte Damon, men i denna film spelade han faktiskt hyfsat. Filmen kan tyvärr vara lite långtråkig ibland tyckte jag, i övrigt var den spännande. fenomenalt manus dessutom! Absolut värd att se och absolut värd en 4a.

Betyg:

RSS 2.0