Apan


Trailer

Original titel:
Apan
Speltid: 81 min
Talat språk: Engelska
Regi: Jesper Ganslandt
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Lennart Andersson, Lena Carlsson, Samuel Haus, Anders Johannisson, Eva Rexed, Olle Sarri, Thore Flygel, Niclas Gillis, Françoise Joyce, Sean Pietrulewicz

Handling:
En körskollärare vaknar upp blodig i ett badrum. Han beger sig till jobbet, men verkar väldigt stressad och frustrerad. Någonting tynger honom..

Min åsikt: Bra försök, tanken var god men resultatet blev inte riktigt lika bra. Riktigt tung, obehaglig ångestfilm med väldigt långa klipp och väldigt lite dialoger. Kameran är på huvudrollen genom hela filmen, ingen stämmningsmusik och det gör filmen ganska lång och jobbig.

Betyg:

Mean girls


Trailer

Original titel:
Mean girls
Speltid: 97 min
Talat språk: Engelska
Regi: Mark Waters
Produktionsår: 2004
Skådespelare: Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Tina Fey, Tim Meadows, Amy Poehler, Ana Gasteyer, Lacey Chabert, Amanda Seyfried, Lizzy Caplan, Rajiv Surendra, Jonathan Bennett

Handling:
Cady tror att hon kan allt om de "starkastes överlevnad" efter att ha vuxit upp på den afrikanska stäppen med sina föräldrar, som är zoologer. Men djungelns lag får en helt ny innebörd när den 15-åriga Cady, som tidigare undervisats av sina föräldrar, för första gången börjar i skolan. När Cady försöker hitta sin roll bland sportfånar, mattesnillen och andra gäng råkar hon ut för skolans självutnämnda härskarinna: den coola och beräknande Regina, som även är ledare för skolans tuffaste gäng, "Plastics". När Cady faller för Reginas ex-pojkvän blir Regina rasande och beslutar sig för att förstöra Cadys framtid på skolan. Även Cady får vässa klorna när hon hamnar mitt i en otroligt vildsint kamp som får hela skolan att ta betäckning.

Min åsikt: En riktig tjejfilm som jag rekomenderar till alla tjejer, främst tonårstjejer. Jag tycker personligen denna film är i samma stil som "Tonårsliv" och "John Tucker must die", så har ni sett dessa och gillade dom så ska ni absolut se Mean girls. Bra skådespeleri och Lohan är ju bara för söt =).

Betyg:

Extreme Movie


Trailer

Original titel:
Extreme Movie
Speltid: 88 min
Talat språk: Engelska
Regi: Adam Jay Epstein, Andrew Jacobson
Produktionsår: 2008
Skådespelare: Ryan Pinkston, Michael Cera, Christina DeRosa, Frankie Muniz, Jamie Kennedy, Rob Pinkston, Cherilyn Wilson, Andy Milonakis, John Farley

Handling:
Alla är 16, råkåta och desperata att bli av med oskulden. Upplev en svartsjuk musatrapp på date med skolans tönt, se självaste Abraham Lincoln komma ut ur garderoben och möt flickvännen som vill ta sexlivet till nästa nivå - med pilska dvärgar, Hitlermustascher och bräkande får. Den här filmen innehåler allt du ville veta om tonårssex. Och inte ville veta..

Min åsikt: Riktigt dålig film, men det fanns vissa scener som fick mej att skratta. Annars var den bara överdriven och halvdan. Sexskämt börjar bli tråkigt nu, dom får komma på något nytt.

Betyg:

Dead Silence


Trailer

Original titel:
Dead Silence
Speltid: 114 min
Talat språk: Engelska
Regi: James Wan
Produktionsår: 2007
Skådespelare: Donnie Wahlberg, Amber Valletta, Laura Regan, Ryan Kwanten, Bob Gunton, Michael Fairman, Keir Gilchrist, Judith Roberts, Steve Adams

Handling:
Sedan buktalaren Mary Shaw lynchades av innevånarna i Raven's Fair efter att ha mördat en ung pojke, har staden plågats av död, och hennes dockor som dyker upp här och var.

Min åsikt: En riktig skitfilm rent ut sagt. Usel story och ofrivillig komik. Väldigt lik Pinocchio's Revenge. Nej denna film är inget att rekommendera. Den känns mest lågbudget och är varken läskig eller särskilt spännande.

Betyg:

Marley och jag


Trailer

Original titel:
Marley & Me
Speltid: 120 min
Talat språk: Engelska
Regi: David Frankel
Produktionsår: 2008
Skådespelare: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Haley Bennett, Eric Dane, Alan Arkin, Nathan Gamble, Clarke Peters, Marc Macaulay, Sandy Martin, Haley Hudson, Jennifer Wiener, Kathleen Turner

Handling:
Nygifta John och Jennifer Grogan skaffar sig en hund, Marley. Men Marley har inga planer på att snällt foga sig som husdjur och paret Grogan får kämpa med en hund som gör lite som han själv vill, men som till slut kanske kan lära dem något om livet.

Min åsikt: En gripande film med både roliga och sorgliga stunder. Den perfekta trean. Lagom engagerande, lagom roligt, lagom sorgligt. En lagom film för en lagom kväll helt enkelt.

Betyg:

Kick-Ass


Trailer

Original titel:
Kick-Ass
Speltid: 117 min
Talat språk: Engelska
Regi: Matthew Vaughn
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Aaron Johnson, Nicolas Cage, Christopher Mintz-Plasse, Chloe Moretz, Mark Strong, Xander Berkeley, Lyndsy Fonseca, Omari Hardwick, Tamer Hassan, Clark Duke, Jason Flemyng, Elizabeth McGovern, Yancy Butler, Michael Rispoli, Dexter Fletcher

Handling:
Dave Lizewski är en vanlig gymnasieelev som har ett stort intresse för serietidningar. En dag bestämmer han sig för att bli en superhjälte, trots att han inte har några krafter eller någon egentlig anledning.

Min åsikt: Jag hade väldigt låga förväntningar på denna film, men den var bättre än jag trodde. Riktigt roande på sina ställen, dock var den väldigt löjlig och kändes som den är riktad mest mot ungdommar i tonåren. Dessutom stör jag mej som sjutton på den Lill-gamla tjejen i filmen, hatar såna ungar. Cage skämmer verkligen ut sig i denna film, trodde han hade mer stil.

Betyg:

Creature from the Black Lagoon


Trailer

Original titel:
Creature from the Black Lagoon
Speltid: 79 min
Talat språk: Engelska
Regi: Jack Arnold
Produktionsår: 1954
Skådespelare: Julie Adams, Richard Denning, Richard Carlson, Antonio Moreno, Nestor Paiva, Whit Bissell, Bernie Gozier, Henry A Escalante

Handling:
En vetenskaplig expedition på jakt efter fossiler upptäcker "monstret" Gill-Man i den legendariska Svarta lagunen. De fångar honom, men han lyckas fly. Gill-Man återkommer dock och kidnappar den vackra assistenten Kay, i vilken han blivit förälskad.

Min åsikt: Riktigt bra film om man gillar klassiker, det börjar hända saker direkt och den blir inte långtråkig någonstans. Charmig och överraskande bra film, inte alls så "B" som jag trodde en skulle vara.

Betyg:

American Pie: The Book of Love


Trailer

Original titel:
American Pie Presents: The Book of Love
Speltid: 92 min
Talat språk: Engelska
Regi: John Putch
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Eugene Levy, Bug Hall, Jennifer Holland, John Patrick Jordan, Cindy Busby, Kevin M Horton, Brandon Hardesty, Beth Behrs, Melanie Papalia, Naomi Hewer, Rosanna Arquette, Curtis Armstrong

Handling:
Tio år efter den första American Pie-filmen hittar tre nya olyckliga oskulder en bibel gömd i skolans bibliotek på East Great Falls High. Olyckligtvis är boken förstörd med endast ofullständiga råd... Bibeln leder dem på en resa med destination att förlora sin oskuld.

Min åsikt: Nej, nej, nej.. Dom här filmerna har verkligen spårat ur totalt. Dom första två eller tre American Pie filmerna var det ju klass på jämfört med denna. Ingen höjdare, och inget jag rekomenderar.

Betyg:

A Perfect Getaway


Trailer


Original titel:
A Perfect Getaway
Speltid: 97 min
Talat språk: Engelska
Regi: David Twohy
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Steve Zahn, Timothy Olyphant, Milla Jovovich, Kiele Sanchez, Marley Shelton, Dale Dickey, Chris Hemsworth

Handling:
En smekmånad på Hawaii förvandlas för två nygifta till något farligt när de upptäcker att de har blivit förföljda av ett par mördare.

Min åsikt: Den var spännande till en början, men det spårade ur efter halva filmen. Lite långdragen men det var sköna karraktärer och bra filmidé trots allt. Inget jag skulle rekomendera dock.

Betyg:

Nosferatu


Trailer


Original titel:
Nosferatu, eine Symphonie des Grauens
Speltid: 94 min
Talat språk: Stumfilm
Regi: F W Murnau
Produktionsår: 1922
Skådespelare: Max Schreck, Gustav von Wangenheim, Greta Schroeder, Alexander Granach, Georg H Schnell, Ruth Landshoff, John Gottowt, Gustav Botz

Handling:
Nosferatu är den första filmatiseringen av Bram Stokers Dracula och handlar således om en törstig greves framfart. Greve Orlock, som han heter här, får besök på slottet av en mäklare som säljer honom en fastighet i Bremen. Orlock reser till sitt nya hem på ett skepp som anländer med död besättning och med honom kommer döden till staden.

Min åsikt: Det här är en film som är skrämmande än idag, förstår varför den var bannlyst i Sverige ända till 1972 dvs i femtio år. Jag kan erkänna att det faktiskt fanns riktigt skrämmande scener i den här filmen. Det var inga överdrivet utdragna scener och den blev inte tråkig eller långsam även om det är en stumfilm. En riktig klassiker!

Betyg:

Tusen och en natt


Trailer
(Hittade ingen trailer)

Original titel:
Arabian Nights
Speltid: 180 min
Talat språk: Engelska
Regi: Steve Barron
Produktionsår: 2000
Skådespelare: John Leguizamo, Alan Bates, James Frain, Rufus Sewell, Jason Scott Lee, Mili Avital, Vanessa Mae, Dougray Scott

Handling:
Sultanen av Bagdad, Schahriar, måste en finna en fru innan nästa fullmåne annars överlåtes kungadömet till hans bror. Han bävar för att gifta sig igen och planerar därför att mörda sin hustru dagen efter bröllopet. Ämbetsmannen Jafars dotter ingår äktenskap med sultanen, medveten om planerna, men är övertygad om att vinna sultanens kärlek om hon berättar en fängslande historia natt efter natt.

Min åsikt: Underbar saga som passar för alla åldrar, lite synd att dom pratade engelska, arabiska hade passat mycket bättre. Spännande och fängslande, dels för att det var flera historier i en så det blev inte för långtråkigt. En film alla borde se iaf minst en gång.

Betyg:

Godzilla - monstret från havet


Trailer

Original titel:
Gojira
Speltid: 98 min
Talat språk: Japanska
Regi: Ishirô Honda
Produktionsår: 1954
Skådespelare: Akihiko Hirata, Akira Takarada, Momoko Kochi, Takashi Shimura, Fuyuki Murakami

Handling:
Flera japanska fartyg har mystiskt förstörts i Stilla Havet av radioaktiv strålning som kommer nere ifrån djupet. Den dödar huvuddelen av besättningen omedelbart och de få som klarar sig dör snart av strålningsskador. Den skyldige visar sig vara en dinosaurie som miljontals år legat i dvala på havsbottnen. Nu har den väckts av kärnvapenproven och har dessutom muterats av strålningen till ett 50 meter högt monster. GODZILLA !!! Ingenting verkar kunna stoppa bestens framfart. Tokyo ligger snart i ruiner. Hur ska man kunna hindra odjuret från att förvandla hela Japan till ett radioaktivt ödeland?

Min åsikt: Ännu en härlig klassiker, desvärre tror jag dom kunde gjort den bättre. Till och med Kingkong från 1933 är bättre gjord, så det blev jag lite ledsen på. Annars en riktigt bra historia och filmen är ju spännande, så se den!

Betyg:

King Kong


Trailer

Original titel: King Kong
Speltid: 104 min
Talat språk: Engelska
Regi: Merian C Cooper, Ernest B Schoedsack
Produktionsår: 1933
Skådespelare: Fay Wray, Robert Armstrong, Bruce Cabot, Frank Reicher, Sam Hardy, Noble Johnson, James Flavin

Handling:
King Kong är den klassiska berättelsen om skönheten och odjuret - om hur en vild gigantisk apa tillfångatas och förs till New York för allmän beskådan, och om hur han förälskar sig i den vackra skådespelerskan Ann.

Min åsikt: Härlig klassiker som är väldigt bra gjord för att vara gjord så tidigt. Det är verkligen orginalet som håller än. Spännande och intressanta specialeffekter. Bör absolut ses!

Betyg:

Rosemary's baby


Trailer


Original titel:
Rosemary's baby
Speltid: 136 min
Talat språk: Engelska
Regi: Roman Polanski
Produktionsår: 1968
Skådespelare: Ruth Gordon, Mia Farrow, John Cassavetes, Sidney Blackmer, Maurice Evans, Ralph Bellamy, Charles Grodin, Elisha Cook Jr, Victoria Vetri, Patsy Kelly

Handling:
Några dagar efter att Rosemary och Guy har flyttat in i sin lägenhet, begår en av grannarna självmord. Det blir början på en tid fylld av skräck.

Min åsikt: Jag står och väger men väljer till slut det högre betyget. Framförallt tack vare stämningen som byggs upp väldigt bra. även om man stör sig en aning på karaktärens agerande, speciellt andra halvan. Man lär sig verkligen läxan att hålla sig borta från pensionärer, speciellt de som är ens grannar, man vet fan aldrig vad som kan hända.

Betyg:

Rospiggar


(Hittade ingen trailer)

Original titel:
Rospiggar
Speltid: 89 min
Talat språk: Svenska
Regi: Schamyl Bauman
Produktionsår: 1942
Skådespelare: Birgit Tengroth, Sigurd Wallén, Emil Fjellström, Gull Natorp, Viran Rydkvist, Karl-Arne Holmsten, Åke Grönberg

Handling:
Efraim Österman förlorar sin bror efter att han gått ner sig i en vak. När Efraim ska ta hand om broderns kvarlåtenskap hittar han ett testamente. Det visar sig att brodern har en okänd son i Stockholm.

Min åsikt: Här har vi ett bra exempel på en film man kan se när man är sjuk, så man inte behöver hänga med särskillt mycket.. Härlig gammelsvenska och riktiga bonnlurkar =) Kul på sina ställen, men inget för ungdomar idag. Man måste nog vara född senast -55 för att uppskatta denna film.

Betyg:

Delikatessen


Trailer

Original titel:
Delicatessen
Speltid: 99 min
Talat språk: Franska
Regi: Jean-Pierre Jeunet, Marc Caro
Produktionsår: 1991
Skådespelare: Dominique Pinon, Marie-Laure Dougnac, Jean-Claude Dreyfus, Karin Viard, Rufus, Howard Vernon

Handling:
I en obestämbar nära framtid har civilisationen klappat ihop. Mat finns inte att köpa för pengar -det är ärtor och linser som gäller för hårdvaluta. I ett fallfärdigt hyreshus bor en samling, minst sagt, udda figurer. Den ena knäppare än den andra. Och så den råbarkade slaktaren förstås. Han med köttbutiken "Delikatessen" i bottenvåningen. På något underligt sätt lyckas han alltid förse sina kunder med både innanlår och korv...

Min åsikt: Riktig ångestfilm, nästan så man mår illa. Riktigt skruvad och mycket udda karaktärer, ingen film som tilltalade mig särskilt mycket. Passar inte under Komedi, jag mådde bara dåligt av den.

Betyg:

Den du fruktar


Trailer

Original titel:
Den du frygter
Speltid: 95 min
Talat språk: Danska
Regi: Kristian Levring
Produktionsår: 2008
Skådespelare: Ulrich Thomsen, Paprika Steen, Lars Brygmann.

Handling:
42-årige Mikael anmäler sig som försöksperson i en studie där ett nytt antidepressivt läkemedel ska testas. Inom kort avbryts studien då man konstaterar att behandlingen har skadliga biverkningar. Men Mikael fortsätter att stoppa i sig pillren, något som får förödande konsekvenser.

Min åsikt: Välspelad och välgjord, men ändå tyvärr lite förutsägbar. Obehaglig på sina ställen, men vad var twisten? Jag måste ha missat något för någon oväntad vändning tar den aldrig. Mynnar ut i ett jasså.

Betyg:

The Animal


Trailer

Original titel:
The Animal
Speltid: 84 min
Talat språk: Engelska
Regi: Luke Greenfield
Produktionsår: 2001
Skådespelare: Rob Schneider, Edward Asner, John C McGinley, Colleen Haskell

Handling:
På dagarna sysselsätter sig Marvin med att sortera papper i polisens arkiv, medan han drömmer om att bli en fullfjädrad polisman i stil med sin pappa. Men för att klara det måste han först gå igenom det fysiska uthållighetsprovet, och det är inte det lättaste. I alla fall inte för Marvin. Det vill säga innan hans fysiska förutsättningar förändras från ett ögonblick till ett annat.

Min åsikt: Inte den bästa filmen Schneider gjort, men den var rolig på vissa ställen. Känndes som att dom var på gränsen till att gå för långt på vissa ställen också. den är kul för stunden, men inget man ser flera gånger tror jag. Skådespelet var bra däremot.

Betyg:

RSS 2.0