Case 39


Trailer

Original titel:
Case 39
Speltid: 109 min
Talat språk: Engelska
Regi: Christian Alvart
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Renée Zellweger, Jodelle Ferland, Ian McShane, Callum Keith Rennie, Bradley Cooper, Adrian Lester, Kerry O'Malley

Handling: En socialarbetare kämpar för att rädda en flicka från hennes föräldrar. Situationen är dock mycket värre än vad hon någonsin skulle kunna föreställa sig.

Min åsikt: Långtråkig och ganska förutsägbar, dessutom tycker jag inte att Zellweger spelar bra alls och det gäller inte bara den här filmen. Denna film är som en dålig version av The omen. inget jag rekomenderar.

Betyg:

Big


Trailer

Original titel:
Big
Speltid: 104 min
Talat språk: Engelska
Regi: Penny Marchall
Produktionsår: 1988
Skådespelare: Tom Hanks, Robert Loggia, Elizabeth Perkins, John Heard, Jon Lovitz, Mercedes Ruehl

Handling: Josh vill bli vuxen och önskar sig detta av en spåmaskin på ett nöjesfält. Morgonen därpå vaknar han upp med en 35-årings kropp. Men Josh är fortfarande samma 12-årige pojke innanför den åldrade utsidan. Nu måste han lära sig att leva i de vuxnas värld.

Min åsikt: Underbar film, en riktig klassiker! Jag log hela filmen igenom och den var riktigt rolig på sina ställen. En film som alla borde se!

Betyg:

Livet på landet


Trailer

Original titel:
Funny Farm
Speltid: 101 min
Talat språk: Engelska
Regi: George Roy Hill
Produktionsår: 1988
Skådespelare: Chevy Chase, Kevin O'Morrison, Madolyn Smith Osborne, Joseph Maher, Jack Gilpin, Caris Corfman, William Severs, Mike Starr, Glenn Plummer

Handling: Andy och Elizabeth flyttar från storstaden ut på landet för att slippa stressen. Men med ett gäng galna grannar och en död kropp i trädgården är livet på landet inte avkopplande.

Min åsikt: Inte en toppen film, några roliga scener annars var den mest långtråkig! den får inget topp betyg, men den går att se om man inte har något annat..

Betyg:

The Librarian: Quest for the Spear


Trailer

Original titel:
The librarian: Quest for the spear
Speltid: 89 min
Talat språk: Engelska, Franska, Latin, Mongoliska, Portugisiska
Regi: Peter Whinter
Produktionsår: 2004
Skådespelare: Noah Wyle, Sonya Walger, Bob Newhart, Kyle MacLachlan, Kelly Hu, David Dayan Fisher, Jane Curtin, Olympia Dukakis, Lisa Brenner

Handling: Djupt nere i de mörka källargångarna under det gamla biblioteket döljer sig ett hemligt förvaringsställe för ovärderliga konstskatter. När en del av Ödets spjut blir stulet, ställs den nyanställde bibliotekarien, bokmalen Carsen, inför sitt livs utmaning. Om alla tre delarna av spjutet sammanfogas, kommer spjutets innehavare att få oinskränkt makt över jordens öde. I en världsomspännande kapplöpning mot tiden måste Carsen försöka hitta de två sista spjutdelarna innan det hänsynslösa brödraskapet Serpent lyckas ta världsherraväldet! Från Amazonas regnskogar, över Himalayas bergstoppar till mytomspunna Shangri-La! Noah Wyle (från tv-serien Cityakuten) spelar den unge bibliotekarien, som med ett mordiskt brödraskap i hälarna ger sig ut på en farofylld skattjakt som tar honom till världens alla hörn.

Min åsikt: Synd att den är så dåligt gjord, annars hade den varit jätte bra! Spännande och okej skådespel. dock en bra story men som sagt kunde den blivit bättre. Men den är absolut värd att se!

Betyg:

Spioner är vi allihopa


Trailer

Original titel:
Spies like us
Speltid: 102 min
Talat språk: Engelska, Ryska
Regi: John Landis
Produktionsår: 1985
Skådespelare: Chevy Chase, Terry Gilliam, Bruce Davison, Donna Dixon, Dan Aykroyd, Steve Forrest, Tom Hatten, Frank Oz, Bernie Casey, Ray Harryhausen

Handling: Akroyd och Chase skickas ut på spionuppdrag, fast i själva verket är de bara avsedda som lockbeten för motståndarsidan. Många intressanta birollsinnehavare!

Min åsikt: Det är synd, såna här komedier görs inte längre. På 80-talet hade dom verkligen humor och Chevy Chase är ju helt underbart rolig! Finns inte mycket att klaga på, dock tror jag man måste ha en viss sorts humor för att gilla den. Se den, den är riktigt rolig.

Betyg:

Shutter Island


Trailer

Original titel:
Shutter Island
Speltid: 148 min
Talat språk: Engelska, Tyska
Regi: Martin Scorsese
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Emily Mortimer, Michelle Williams, Max von Sydow, Patricia Clarkson, Jackie Earle Haley, Elias Koteas, John Carroll Lynch, Christopher Denham

Handling: Året är 1954, mitt under det brinnande Kalla kriget. Sheriff Teddy Daniels och hans nye partner Chuck Aule kallas till Shutter Island för att undersöka det osannolika försvinnandet av en genialisk kvinnlig massmörderska, som tycks ha rymt från ett låst rum på det ogenomträngliga Ashecliffe Hospital. Omgivna av snokande psykiatriker och livsfarliga psykopater på en avlägsen, vindpinad ö förstår de båda poliserna snart att inget är som de först trott.

Min åsikt: DiCaprio är en så underbart fantastisk skådespelare, han spelar så bra! Grymt bra film som har ett riktigt djup jämfört med andra filmer. Riktigt bra gjort och genomtänkta. Helt klart en succé! Denna film får ni bara inte missa!

Betyg:

The Crypt


Trailer

Original titel:
The Crypt
Speltid: 83 min
Talat språk: Engelska
Regi: Craig McMahon
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Sarah Oh, Cristen Irene, Mike Ranallo, Joanna Ke, Delaina Stevens, R Keith Wilson, Savanah McMahon, Hollywood Yates, Michael David Hill, Seth Gandrud

Handling: Sex unga brottslingar bryter sig in i en gömd katakomb i ett försök att stjäla smycken, Efter att de blivit fångade i en mörk labyrint av krypter försöker gruppen komma ut levande.

Min åsikt: Stel och tråkig B-skräckis med kassa skådisar, dom har verkligen lagt ner alla pengar på effekterna som häller inte var jätte bra. Inte ett enda skrik i hela filmen, dom verkade gå på lugnande hela högen. finns dock en hysteriskt rolig scen där ett "spöke" står under vattnet och väntar när en tjej ska hämta en ryggsäck. grymt rolig scen! i övrigt var filmen kass, inget jag rekomenderar..

Betyg:

Beck - I stormens öga


Trailer

Original titel:
Beck - I stormens öga
Speltid: 91 min
Talat språk: Svenska, Engelska
Regi: Harald Hamrell
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Peter Haber, Mikael Persbrandt, Ingvar Hirdwall, Måns Nathanaelson, Kirsti Torhaug, Ann-Sofie Rase, Sven Ahlström, Leila Haji, Christoffer Héden, Daniel Götschenhielm

Handling: Gunvald Larsson träffar en kvinna som han inte sett på tio år och dras snabbt in i hennes dolda förflutna. En grupp miljöaktivister som utger sig för att vara fridfulla planerar en terroristattack.

Min åsikt: Dessa Beckfilmer blir bara sämre med åren! Vad hände med den coola Gunvald? Dom verkar få slut på idéer nu. Becka är alltid sevärt, men dom gamla är mycket bättre!

Betyg:

Lejonkungen


Trailer

Original titel:
The Lion King
Speltid: 89 min
Talat språk: Engelska, Swahili, Xhosa, Zulu
Regi: Rob Minkoff, Roger Allers
Produktionsår: 1994
Skådespelare: Matthew Broderick (röst), Rowan Atkinson (röst), Niketa Calame (röst), Jim Cummings (röst), Rob Minkoff (röst), Roger Allers (röst), James Earl Jones (röst), Jeremy Irons (röst)

Handling: Simba är Lejonskungens son och tanken är att han en dag själv ska bli kung. Men vägen dit är lång. Först måste han växa upp och lära sig att ta ansvaret som följer med kungatiteln. Sedan måste han klara alla faror som lurar på en blivande kung. Scar, Simbas farbror, smider nämligen tillsammans med hyenorna planer på att ta över hela lejonriket. Lejonkungen, som är inspirerad av Hamlet, började som en lös idé som utvecklades under resans gång. Det var först när Tim Rice och Elton John anlitades som sångförfattare och de skrev "The Circle of Life" som ett centralt tema uppstod.

Min åsikt: Helt underbar och vacker film. Älskar den här filmen lika mycket nu som jag gjorde när jag var liten. Full med kärlek, sorg och massor med bra musik! En sådan film alla borde se!

Betyg:

Mamma Mia!


Trailer

Original titel:
Mamma Mia!
Speltid: 108 min
Talat språk: Engelska
Regi: Phyllida Lloyd
Produktionsår: 2008
Skådespelare: Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Dominic Cooper, Christine Baranski

Handling: Musikalen handlar om tjugoåriga Sophie och hennes mamma Donna, som driver en taverna på en liten grekisk ö. Sofie skall gifta sig och vill att hennes pappa skall leda henne uppför kyrkgången. Enligt mammans dagbok, som Sofie tjuvläser, finns det tre möjliga pappor, så Sofie bjuder i hemlighet i sin mammas namn in alla tre till bröllopet.

Min åsikt: Förstår inte hur denna film kan ha fått så bra kritik? Jag tycker den sög ordentligt, Streep spelar inte bra alls och ingen i filmen kan sjunga.. Och vad var grejen med tanter på 50+ som beter sig som 14 åringar? nej, denna får inget topp betyg..

Betyg:

The Children


Trailer

Original titel:
The Children
Speltid: 84 min
Talat språk: Engelska
Regi: Tom Shankland
Produktionsår: 2008
Skådespelare: Eva Birthistle, Freddie Boath, Jeremy Sheffield, Rachel Shelley, Hannah Tointon, Raffiella Brooks, Stephen Campbell Moore

Handling: Det är juletider och två familjer gör sig redo att fira tillsammans i ett avlägset lanthus. Men snart störs friden av att barnens beteende oförklarligt förändras, med fruktansvärda konsekvenser.

Min åsikt: Småäcklig, det var för mycket hysterik, det fanns ingen logik alls. Slutet var kasst och skådespelarna sådär. Men skräckisar som handlar om barn är ändå creepy på något sätt.. nej, denna var riktigt kass.

Betyg:

Datingtricket


Trailer

Original titel:
I'm with Lucy
Speltid: 90 min
Talat språk: Engelska
Regi: Jon Sherman
Produktionsår: 2002
Skådespelare: Monica Potter, Craig Bierko, Linda Halaska, Julianne Nicholson, Flora Martínez, John Hannah, David Boreanaz, Harold Ramis, Gael García Bernal

Handling: När hennes före detta plötsligt ska gifta sig, beslutar sig Lucy för att det är dags att hitta en make. Nu! Detta leder till en rad dejtar med olika män, den ena värre än den andre. Och till och med för en hopplös romantiker kan hoppet tryta: för vad gör man när Mr. Perfect inte är helt rätt och Mr. Right inte är helt perfekt?

Min åsikt: Halvrolig, lite charmig och väldigt förutsägbar film full med romantik. Är man tjej kan denna film vara okej, men för killarna skulle jag inte rekomendera den. Kassa skådisar också.

Betyg:

Sorority Row


Trailer

Original titel:
Sorority Row
Speltid: 101 min
Talat språk: Engelska
Regi: Stewart Hendler
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Briana Evigan, Leah Pipes, Rumer Willis, Jamie Chung, Margo Harshman, Julian Morris, Audrina Patridge

Handling: Efter att en grupp sorority-tjejer oavsiktligt orsakar ett mord på en av deras systrar bestämmer dem sig for att hålla tyst och aldrig mer prata om det. Men efter examen mördas de en efter en...

Min åsikt: Riktigt kass rysare, man kan tro den är gjort på 90-talet. Det enda som var bra med filmen var början. Urkassa skådisar i övrigt, inget jag rekomenderar.

Betyg:

Trubbel i paradiset


Trailer

Original titel:
Couples Retreat
Speltid: 113 min
Talat språk: Engelska
Regi: peter Billingsley
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Regina Lund, Malin Berghagen, Stina Ekblad, Marianne Mörck, Mats Bergman, Fredrik Gunnarsson, Anna-Lena Strindlund

Handling: Komedin följer fyra par som är på semester på en tropisk ö. Medan ett par är där för att arbeta på sitt äktenskap är de andra tre där för att åka jet ski, gå på spa och njuta av att ha roligt i solen. De upptäcker snart att deltagandet i anläggningens parterapi inte är valfritt…

Min åsikt: Riktigt kul film faktiskt. Mycket bättre och roligare än jag förväntat mig. Blandad kompott av skådisar dock men absolut sevärd!

Betyg:

Wallander - Luftslottet


Trailer

Original titel:
Wallander - Luftslottet
Speltid: 98 min
Talat språk: Svenska
Regi: Jonas Grimås
Produktionsår: 2006
Skådespelare: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Regina Lund, Malin Berghagen, Stina Ekblad, Marianne Mörck, Mats Bergman, Fredrik Gunnarsson, Anna-Lena Strindlund

Handling: I samhället Soldala bor det fina folket med sina perfekta hus och dyra bilar. Kvinnorna turas om att gå till salongen, på yoga och passa varandras barn. Men bakom den fläckfria fasaden döljer sig såväl ekonomiska som vänskapliga som äktenskapliga problem och fasaden börjar sakteliga raseras då Soldalas svarta får Greger Stehn hittas förgiftad precis efter att han tömt sitt bankkonto...

Min åsikt: En av dom bästa Wallanderfolmerna jag har sett faktiskt. Gillar Ola Rapace, han spelar jäkligt bra! Bra story bakom denna film dessutom. Se den!

Betyg:

Min stora feta grekiska semester


Trailer

Original titel:
My life in ruins
Speltid: 98 min
Talat språk: Engelska, Grekiska, Spanska
Regi: Donald Petrie
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Nia Vardalos, Richard Dreyfuss, Rachel Dratch, Brian Palermo, Harland Williams, María Botto, Caroline Goodall, Ralph Nossek, Ian Ogilvy, Alexis Georgoulis, Alistair McGowan

Handling: Georgia får sparken från sitt lärarjobb och tvinga försörja sig som bussguide bland Greklands ruiner, för minst sagt krävande amerikanska turister. Hon är också på jakt efter den stora kärleken, men har precis börjat ge upp hoppet när slumpen sammanför henne med den siste man hon hade väntat sig.

Min åsikt: Romantisk och faktiskt väldigt rolig film! Förutsägbar, men ändå helt underbar. man vill verkligen till Grekland när man ser denna, eller iaf jag. =) Helt klart sevärd!

Betyg:

The Poughkeepsie Tapes


Trailer

Original titel:
The Poughkeepsie Tapes
Speltid: 86 min
Talat språk: Engelska
Regi: John Erick Dowdle
Produktionsår: 2007
Skådespelare: Stacy Chbosky, Ben Messmer, Samantha Robson, Ivar Brogger, Lou George, Amy Lyndon, Michael Lawson, Ron Harper, Kim Kenny, Iris Bahr, Scott Beehner, Adarsha Benjamin, Kelli Bielema, Linda Bisesti, Lisa Black, Marissa Blanchard, Bill Bookston, Oto Brezina,

Handling: Ett videoband hittas i ett övergivet hus. Bandet visar en massmördares resa genom tiden och landet där en rad olösta och vidriga mord begåtts.

Min åsikt: Mycket äcklig och sjuk film, man mår verkligen illa av den! Eftersom den är baserad på en verklig historia så innehåller den många tråkiga scener med endast fakta. Men även mycket äckliga scener.

Betyg:

Paranormal Entity


Trailer

Original titel:
Paranormal Entity
Speltid: 90 min
Talat språk: Engelska
Regi: Shan Van Dyke
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Shane Van Dyke, Erin Marie Hogan, Fia Perera, Norman Saleet

Handling: Påstådd äkta film som spelat in av en familj som flyttat in i ett hemsökt hus, vilket slutade i att tonårsdottern i familjen dog.

Min åsikt: Tråkig film utan egentliga händelser, men gillar man händelselösa filmer så kan man ju kolla på denna. Det enda som var någolunda bra var slutet. I övrigt kassa skådisar..

Betyg:

The Thaw


Trailer

Original titel:
The Thaw
Speltid: 81 min
Talat språk: Engelska
Regi: Mark A Lewis
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Martha MacIsaac, Val Kilmer, Aaron Ashmore, Kyle Schmid, Steph Song, Viv Leacock, Anne Marie DeLuise

Handling: En forskningsexpedition till Arktis upptäcker en mammut infryst i en smältande glaciär. Oturligt nog så fanns det också en prehistorisk parasit som fortfarande lever i mammuten. Forskarna har nu stora problem.

Min åsikt: Hade några äckliga magvändarscener, har man fobi för insäkter så ska man nog inte se denna film! Halvbra skådisar. Känns som en massproducerad film, speciellt för att vara gjord 2009. Hade den varit gjord i slutet på 90-talet hade jag förstått det, men nu finns det lite för många liknande filmer. det kliar lite överallt efter amn sett denna.

Betyg:

Agust Rush


Trailer

Original titel:
Agust Rush
Speltid: 114 min
Talat språk: Engelska
Regi: Kristen Sheridan
Produktionsår: 2007
Skådespelare: Freddie Highmore, Keri Russell, Jonathan Rhys Meyers, Robin Williams, Leon G Thomas III, Terrence Howard, Jamia Simone Nash, William Sadler, Alex O'Loughlin, Becki Newton, Mykelti Williamson, Marian Seldes

Handling: Historien om en karismatisk ung irländsk gitarrist och en överbeskyddad ung cellist som av en tillfällighet träffas under en magisk kväll i New York. De skiljs snart från varandra, men efterlämnar ett spädbarn, August Rush, som blir föräldralös. Nu spelandes på New Yorks gator och omhändertagen av en mystisk främling, använder August sin remarkabla musikaliska talang till att hitta sina föräldrar.

Min åsikt: Underbart fin film med vacker musik, lite klyschigt manus ibland men det gör inte så mycket! Bra skådespelare för övrigt, underbar historia. Rekomenderas starkt!

Betyg:

A serious man


Trailer

Original titel:
A serious man
Speltid: 105 min
Talat språk: Engelska, Judiska, Hebreiska
Regi: Joel Coen, Ethan Coen
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Michael Stuhlbarg, Richard Kind, Adam Arkin, George Wyner, David Kang, Fyvush Finkel, Steve Park, Simon Helberg, Peter Breitmeyer, Fred Melamed, Sari Lennick, Aaron Wolff, Jessica McManus, Amy Landecker, Michael Lerner, Alan Mandell

Handling: Den judiske professorn Larry Gopnik börjar grubbla över existentiella frågor när han får reda på att hans fru vill skiljas ifrån honom. Hans barn stjäl också pengar ifrån honom, hans son för att köpa marijuana, hans dotter för att finansiera en skönhetsoperation.

Min åsikt: Sämsta och tråkigaste filmen på länge! Det händer inte ett skit och filmen har ingen poäng! Rekomenderas verkligen inte!

Betyg:

Flickan


Trailer

Original titel:
Flickan
Speltid: 95 min
Talat språk: Svenska
Regi: Fredrik Edfeldt
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Blanca Engström, Shanti Roney, Leif Andrée, Annika Hallin, Tova Magnusson-Norling

Handling: Uppväxtskildring om en tioårig flicka som lämnas ensam i sitt hus 1981 och får upptäcka vuxenvärlden på egen hand medan hennes föräldrar är i Afrika och hennes moster åker ut på seglats.

Min åsikt: Dyster, mörk och lite hems film. Blev väldigt berörd av den och mår lite dåligt av att veta att det faktiskt finns barn som har det så här i verkligheten. Väldigt välgjord och inte gjord efter någon tråkig standardmodell. rekomenderas!

Betyg:

Det regnar köttbullar


Trailer

Original titel:
Cloudy With a Chance of Meatballs
Speltid: 90 min
Talat språk: Engelska
Regi: Phil Lord, Chris Miller
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Bill Hader (röst), Bruce Campbell (röst), Andy Samberg (röst), Tracy Morgan (röst), Anna Faris (röst), James Caan (röst), Lauren Graham (röst), Neil Patrick Harris (röst), Benjamin Bratt (röst), Mr T (röst), Al Roker (röst), Will Forte (röst)

Handling: Flint drömmer om att bli vetenskapsman och uppfinner allt från gående TV-apparater till hårväxtmedel och råttfåglar - till hans pappas stora förtret. En dag uppfinner Flint en maskin som kan producera mat av ingenting, bara genom en knapptryckning kan han få en utsökt hamburgare i sin hand. Men som vanligt för Flint är det något som går fel och maskinen flyger iväg genom staden och förstör allt i sin väg tills den försvinner upp bland molnen. Invånarna i staden är rasande på Flint - tills den dagen det börjar regna mat från himlen!

Min åsikt: Kul film med mycket humor. Vissa aminerade filmer funkar för vuxna också, men denna funkar nog bättre för dom yngre. Grym amination och verkligen häftig story!

Betyg:

Till vildingarnas land


Trailer

Original titel:
Where the wild things are
Speltid: 101 min
Talat språk: Engelska
Regi: Spike Jonze
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Max Records, Catherine Keener, Forest Whitaker (röst), Paul Dano (röst), James Gandolfini (röst), Lauren Ambrose (röst), Catherine O'Hara (röst), Chris Cooper (röst), Michael Berry Jr (röst), Mark Ruffalo, Pepita Emmerichs

Handling: Filmen berättar historien om Max, en oregerlig och känslig pojke som känner sig missförstådd och som rymmer hemifrån till Vildingarnas Land. Han hamnar på en ö där han möter mystiska och besynnerliga varelser vars känslor är lika vilda och oförutsägbara som deras handlingar. Vildingarna längtar desperat efter en ledare som kan guida dem, precis som Max längtar efter ett kungadöme att härska över. När Max krönts till kung, lovar han att skapa en plats där alla blir lyckliga. Max upptäcker snart att härska över sitt kungadöme inte är så enkelt och hans relationer där visar sig vara mer komplicerade än var han trodde från början.

Min åsikt: Jag visste inte vad jag förväntat mig, och efter att ha sett den så vet jag fortfarande varken ut eller in. Är den riktad mot barn eller vuxna? Tråkig, utan egentlig handling! Extremt jobbiga, gnälliga karaktärer! Jag antar att det ska va så men det hjälper liksom inte! Men ändå var den ganska gullig på sina sätt..

Betyg:

Percy Jackson - Kampen om åskviggen


Trailer

Original titel:
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
Speltid: 118 min
Talat språk: Engelska
Regi: Chris Columbus
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Logan Lerman, Uma Thurman, Pierce Brosnan, Rosario Dawson, Sean Bean, Kevin McKidd, Catherine Keener, Jake Abel, Alexandra Daddario, Steve Coogan, Joe Pantoliano, Melina Kanakaredes, Serinda Swan, Brandon T Jackson, Chelan Simmons, Erica Cerra

Handling: En ung pojke vid namn Percy Jackson upptäcker att han är en halvgud och son till den grekiska guden Poseidon. Han påbörjar en resa genom dagens Amerika tillsammans med vännerna Annabeth Chase, som också är halvgud, och Grover Underwood, en satyr, för att rädda sin mor, lämna tillbaka Zeus stulna åskblixt, och förhindra ett krig mellan gudarna.

Min åsikt: En riktigt dålig Harry Potter kopia! Kännde att jag var alldeles för gammal för den här filmen, den går nog hem mer hos barn i 12-13 års åldern. Halvbra skådisar och coola effekter. Den kunde blivit så mycket bättre!

Betyg:

De blodröda floderna


Trailer


Original titel:
Les Rivières pourpres
Speltid: 106 min
Talat språk: Franska
Regi: Mathieu Kassovitz
Produktionsår: 2000
Skådespelare: Jean Reno, Vincent Cassel, Nadia Farès, Dominique Sanda, Karim Belkhadra, Jean-Pierre Cassel

Handling: Jean Reno spelar en erfaren polis som i den idylliska franska alpvärlden jagar en mycket brutal och systematisk mördare. Det första offret har mördats på ofattbart grymt vis och ledtrådar på mordplatsen leder vidare till nästa offer.

Min åsikt: Spännande film på många sätt, mycket otäck historia. Reno spelar superbra som alltid. Lite svårt att hänga med ibland och slutet kan diskuteras, men i övrigt väldigt bra film Rekomenderas!

Betyg:

Wallander - Afrikanen


Trailer
(hittade ingen trailer)

Original titel:
Wallander - Afrikanen
Speltid: 90 min
Talat språk: Svenska
Regi: Stephan Apelgren
Produktionsår: 2005
Skådespelare: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Tomas Bolme, Shebly Niavarani, Nicklas Gustavsson, Fredrik Gunnarsson, Angela Kovacs, Douglas Johansson, Mats Bergman

Handling: Det drar ihop sig till valkampanj och på torget i Ystad skyltar de socialdemokratiska valaffischerna med sin lokale politiker Kenneth Nilsson - en politiker som valt kampen mot främligsfientligheten som sin huvudfråga och ser som sin främsta uppgift att rentvå Skåne från dess rykte som invandrarfientligt. Samtidigt rullar ett tåg in på stationen i Gdansk, Polen. Ombord hittas en svart man död med större delen av sitt ansikte bortskjutet. Det visar sig att mannen blivit mördad i Ystad där tåget kom ifrån. Därmed är det ett fall för Ystadspolisen och Kurt Wallander. För Kurt Wallander tar utredningen en oväntad vändning när mordvapnet visar sig ha kopplingar till en barndomsvän.

Min åsikt: Halvdan, tyckte inte det blev riktigt spännande någon gång. Handlingen var okej, kunde vara lite genomskinlig. Dessutom tycker jag att Göran Thorell är en av dom kassaste skådisar jag sett!

Betyg:

The Fourth Kind


Trailer

Original titel:
The Fourth Kind
Speltid: 98 min
Talat språk: Engelska
Regi: Olatunde Osunsanmi
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Milla Jovovich, Elias Koteas, Will Patton, Corey Johnson, Enzo Cilenti, Hakeem Kae-Kazim, Alisha Seaton, Daphne Alexander, Tyne Rafaeli, Mia McKenna-Bruce

Handling: En stad i Alaska har sett oförklarliga försvinnande under en tidsperiod på över 40 år och det finns beskyllningar på att regeringen sopar undan alla spåren.

Min åsikt: Riktigt kuslig film! Speciellt för att dom har riktiga filmklipp med! Jag fick rysningar i hela kroppen, och blev reält skrämd på flera ställen. Filmen kan vara lite långtråkig men det behövs för att få ut all information.

Betyg:

It's Complicated


Trailer


Original titel:
It's Complicated
Speltid: 118 min
Talat språk: Engelska, Franska
Regi: Nancy meyers
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin, John Krasinski, Lake Bell, Mary Kay Place, Rita Wilson, Alexandra Wentworth, Hunter Parrish, Caitlin Fitzgerald

Handling: Jane är en ensamstående mor med barnen nyligen utflugna ur boet. Hon driver ett framgångsrikt café men slits känslomässigt mellan hennes ytterst övertygande exmake Jake och hennes nya vän, arkitekten Adam.

Min åsikt: Streep spelar superbra. Okej film, en sån man kan se om man verkligen inte har något annat att se på. Men för en filmkväll skulle jag inte rekomendera denna, för seg och långtråkig.

Betyg:

Wallander - Den svaga punkten


Trailer
(hittade ingen trailer)

Original titel:
Wallander - Den svaga punkten
Speltid: 86 min
Talat språk: Svenska
Regi: Jonas Gromås
Produktionsår: 2006
Skådespelare: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Angela Kovacs, Douglas Johansson, Fredrik Gunnarsson, Mats Bergman, Marianne Mörck, Stina Ekblad, Katrin Sundberg, Cecilia Nilsson, Lotta Tejle

Handling: En hästuppfödare hittas död och mycket pekar på att han sparkats till döds av sin favorithäst. Obduktionen visar dock på annat; hästuppfödaren har blivit ihjälslagen och därmed är det ett fall för Kurt Wallander. Grannarna bekräftar att han levde ensam, men att han fått besök av en mystisk kvinna vid flera tillfällen. Häpnadsväckande fynd på gården ger en helt annan bild av hästuppfödaren och någonstans i det fina skånska landskapet finns en mörk värld som inte vill se dagens ljus.

Min åsikt: Osammanhängande och riktigt krånglig. Skådisarna spelade bra, men det hjälpte inte mycket.

Betyg:

Nu eller aldrig


Trailer

Original titel:
The bucket list
Speltid: 97 min
Talat språk: Engelska
Regi: Rob Reiner
Produktionsår: 2007
Skådespelare: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Beverly Todd, Rob Morrow, Alfonso Freeman, Rowena King, Annton Berry Jr, Verda Bridges, Destiny Brownridge, Brian Copeland, Ian Anthony Dale, Jennifer Defrancisco, Angela Gardner, Noel Gugliemi

Handling: Miljardären Edward Cole och mekanikern Carter Chambers lever i varsin värld. Deras vägar korsas när de får dela rum på ett sjukhus och snart upptäcker de att de faktiskt har två saker gemensamt: en önskan att använda den tid de har kvar till att göra allt som de alltid ha velat gjort innan de lämnar jordelivet samt ett begär att hitta sig själva. Tillsammans gör de sin livs resa och under resans gång blir de vänner som lär sig att leva livet.

Min åsikt: Underbara skådespelare i huvudrollerna, välspelat av alla skådespelare. Bra feelgood-film man kan se en vardagskväll. Rekomenderas för dom som vill se en fil och skön film.

Betyg:

Avatar


Trailer

Original titel:
Avatar
Speltid: 162 min
Talat språk: Engelska
Regi: James Cameron
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Sam Worthington, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez, Laz Alonso, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver, Wes Studi, Stephen Lang, Joel Moore, CCH Pounder, Peter Mensah

Handling: Den desillusionerade marinsoldaten Jake Sully skickas tillplaneten Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Allteftersom Jake lär känna planeten och folket blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida.

Min åsikt: Helt underbar film på alla sätt! Grymt bra gjord, romantisk, sorjlig, actionfylld och spännande från början till slut. Ett måste för alla filmälskare, helt otrolig film. Skådespelarna gjorde ett kanonjobb även dom!

Betyg:

Luftslottet som sprängdes


Trailer

Original titel:
Luftslottet som sprängdes
Speltid: 147 min
Talat språk: Svenska
Regi: Daniel Alfredson
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Annika Hallin, Jacob Ericksson, Sofia Ledarp, Anders Ahlbom, Micke Spreitz, Georgi Staykov, Niklas Falk, Hans Alfredsson, Lennart Hjulström, Michalis Koutsogiannakis, Mirja Turestedt

Handling: Detta är den tredje, avslutande och avgörande delen i Millenniumserien och som tar vid där ”Flickan som lekte med elden” slutade. Lisbeth Salander försöker bli fri från anklagelserna för trippelmord, samtidigt som Mikael Blomkvist gräver i Salanders dolda förflutna för att komma sanningen närmare.

Min åsikt: Grymt spännande, och jätte bra. Absolut den bästa i triologin. Mycket bra skådespel av både Michael och Noomi. Lite överspel av övriga skådespelare på vissa ställen om man ska vara petig, men inget som stör. Rekomenderas absolut.

Betyg:

The ugly truth


Trailer

Original titel:
The ugly truth
Speltid: 97 min
Talat språk: Engelska
Regi: Robert Luketic
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Gerard Butler, Katherine Heigl, Kevin Connolly, Bonnie Somerville, Vicki Lewis, Eric Winter

Handling: Abby Richters är en tv-värd på ett morgonprogram vars sökande efter Mr Perfekt har lett henne till hopplöst singel. Hon kommer dock vakna upp rejält när hennes chef parar ihop henne med Mike Chadway. En hårdnackad person som lovar att berätta hela sanningen om vad som får män och kvinnor att gå igång.

Min åsikt: Romantisk film som man tyvärr vet precis hur den slutar. Halvbra skådisar och massproducerad story.. inte den bästa filmen precis. Men av någon anledning så fastnar man ändå för den.

Betyg:

Alice i underlandet


Trailer

Original titel:
Alice in Wonderland
Speltid: 108 min
Talat språk: Engelska
Regi: Tim Burton
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Crispin Glover, Anne Hathaway, Marton Csokas, Stephen Fry (röst), Christopher Lee (röst), Michael Sheen (röst), Alan Rickman (röst), Matt Lucas (röst), Timothy Spall (röst), Barbara Windsor (röst)

Handling: 19-åriga Alice återvänder till den magiska värld där hon upplevde sin barndoms äventyr. Där återförenas hon med sina gamla vänner, och med deras hjälp inser hon sin livsuppgift. Att störta Hjärter Dams terrorstyre i Underlandet.

Min åsikt: Ännu ett av Tim Burtons underverk! Helt otrolig film, en film man kan kolla på massor av gånger. Väldigt bra skådespelare och hela filmen är jättebra gjord. Gulliga varelser och hysteriskt rolig humor. rekomenderas verkligen!

Betyg:

Julie & Julia


Trailer

Original titel:
Julie & Julia
Speltid: 123 min
Talat språk: Engelska, Franska
Regi: Nora Ephron
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci, Chris Messina, Linda Emond, Helen Carey, Mary Lynn Rajskub, Jane Lynch

Handling: En tjej som hamnar i en 30-årskris beslutar sig för starta ett gigantiskt matprojekt och börjar laga 524 maträtter allt enligt recepten i Julia Childs ”Mastering the art of French Cooking”. Hon bloggar om sina missöden och kulinariska höjder och hamnar i ett matmecka och träffar nya vänner.

Min åsikt: Meryl Streep är en underbar skådespelerska, men här gjorde hon verkligen en flopp. Hon spelade över så fruktansvärt att det förstörde hela filmen. Det var en bra story, men filmen var alldeles för lång och tråkig, jag bokstavligen led mig igenom den. Det enda som var bra med filmen var att två av mina favorit skådisar var med, Streep och Lynch.

Betyg:Upp


Trailer

Original titel:
Up
Speltid: 96 min
Talat språk: Engelska
Regi: Pete Docter, Bob Peterson
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Edward Asner (röst), Christopher Plummer (röst), Bob Peterson (röst), Delroy Lindo (röst), John Ratzenberger (röst), David Kaye (röst), Jess Harnell (röst), Jordan Nagai (röst), Jerome Ranft (röst)

Handling: Carl Fredricksen har i hela sitt liv längtat efter att få upptäcka världen och leva livet. Men vid 78 års ålder verkar det vara aningen sent, tills en ödes nyck (den ihärdiga 8-årige scouten Russell) ger honom en ny chans. "Upp" tar oss med på ett spännande äventyr där det omaka paret träffar på oländig terräng, oväntade bovar och djungelvarelser. Så nästa gång du letar efter äventyr - se Upp!

Min åsikt: Förutsägbar och tråkig. Hade högre förväntningar då jag hört att den skulle vara rolig. Kanske något för dom allra minsta. Ingen film jag rekomenderar.

Betyg:


My one and only


Trailer

Original titel:
My one and only
Speltid: 108 min
Talat språk: Engelska
Regi: Richard Loncraine
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Renée Zellweger, Logan Lerman, Chris Noth, Kevin Bacon, Troy Garity, Eric McCormack, Nick Stahl, Steven Weber

Handling: En dag bestämmer sig Ann Devereaux för att lämna New York och sin odugling till man och blåser iväg i sin babyblå Cadillac utan att se sig om. De ger sig ut på en strapatsrik färd i 50-talets Amerika i jakt på en perfekt äkta man och far till hennes två söner, men det visar sig lättare sagt än gjort.

Min åsikt: Som komedi sög den här filmen reält, den borde verkligen ligga under dreme istället. Därför lägger jag den där. Ganska tråkig film, kantig och genomskinlig. Bacon spelade dock superbra.

Betyg:

Har du hört ryktet om Morgans?


Trailer

Original titel:
Did you hear about the Morgans?
Speltid: 103 min
Talat språk: Engelska, Ukrainska
Regi: Marc Lawrence
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Hugh Grant, Sarah Jessica Parker, Sam Elliott, Mary Steenburgen, Elisabeth Moss, Michael Kelly, Natalia Klimas, Vincenzo Amato, Jesse Liebman

Handling: Ett nyseparerat äkta par i New York blir vittnen till ett mord och tvingas in i vittnesskyddsprogrammet så att de blir förflyttade till en landsortshåla i Wyoming - där de dessutom måste bo ihop.

Min åsikt: Romantisk och lite rolig tjejfilm, men den var ganska långtråkig på sina ställen. Bra skådespelare och bra story, men den kunde absolut gjorts bättre.

Betyg:

Zombieland


Trailer

Original titel:
Zombieland
Speltid: 88 min
Talat språk: Engelska
Regi: Ruben Fleicher
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslin, Amber Heard, Bill Murray, Derek Graf, Mike White

Handling: I en post-apokalyptisk framtid fylld av zombies försöker en grupp människor ta sig genom landet till ett nöjesfält där de tror sig vara säkra.

Min åsikt: Jag gillar verkligen inte zombiefilmer, men den här var faktiskt riktigt bra! Absolut bästa zombiefilmen som gjorts på väldigt länge. Superbra skådisar dessutom.

Betyg:

Följ filmbloggen

Följ min blogg med bloglovin

Kikis expressbud


Trailer

Original titel:
Majo no takkyubin
Speltid: 103 min
Talat språk: Japanska
Regi: Hayao Miyazaki
Produktionsår: 1989
Skådespelare: Chika Sakamoto (röst), Hiroko Seki (röst), Rei Sakuma (röst), Kappei Yamaguchi (röst), Minami Takayama (röst), Mieko Nobusawa (röst), Keiko Toda (röst), Haruko Kato (röst), Koichi Miura (röst), Masa Saitô (röst), Yûko Maruyama (röst))

Handling: Kiki måste, som alla häxor när de blir tretton år gamla, lämna sina föräldrar och klara sig själv ett år. I den nya staden träffar hon nya vänner och försörjer sig genom att leverera paket och annat. Som bara en häxa som kan flyga på ett kvastskaft kan.

Min åsikt: Jätte spännande film, rolig romantisk och helt sagolik. Rekomenderar den starkt.

Betyg:

Prinsessan och grodan


Trailer

Original titel:
The princess and the frog
Speltid: 97 min
Talat språk: Engelska, Franska
Regi: Ron Clements, John Musker
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Anika Noni Rose (röst), Bruno Campos (röst), Keith David (röst), Jenifer Lewis (röst), Peter Bartlett (röst), John Goodman (röst), Jennifer Cody (röst), Jim Cummings (röst), Michael-Leon Wooley (röst), Terrence Howard (röst), Oprah Winfrey (röst)

Handling: Den jazz-älskande Prinsen Naveen av Maldonia blir förvandlad till en groda av den elaka Voodoo-doktorn, Dr. Facilier. I ett desperat försök att bli människa igen försöker Prins Naveen att få den vackra servitrisen Tiana att kyssa honom för att bryta förtrollningen. Men kyssen ger inte den önskade effekten som Naveen hade hoppats på. Istället för att han blir människa igen, så drog den in Tiana i förtrollningen och även hon förvandlas till en groda. Nu måste båda två ge sig ut på äventyr för att finna den godhjärtade Voodoo-prästinnan av Bayou, Mama Odie, för att få hjälp.

Min åsikt: Romantisk och spännande film, precis som en disneyfilm ska vara. Absolut en film för alla disneyälskare. Det var länge sedan Disney gjorde en så bra långfilm.

Betyg:

Ponyo på klippan vid havet


Trailer

Original titel:
Gake no ue no Ponyo
Speltid: 100 min
Talat språk: Japanska
Regi: Hayao Miyazaki
Produktionsår: 2008
Skådespelare: Akiko Yano (röst), Jôji Tokoro (röst), Tomoko Yamaguchi (röst), Yûki Amami (röst), Hiroki Doi (röst), Kazushige Nagashima (röst)

Handling: Animerat äventyr delvis baserat på H.C. Andersens "Den lilla sjöjungfrun", och Miyazakis första film utförd i akvarellteknik. En guldfiskprinsessa vid namn Ponyo vill desperat bli människa och lär därför känna den femåriga pojken Sôsuke.

Min åsikt: Väldigt söt och spännande film, mycket fint gjord och hel fantastisk. En film som verkligen borde ses av alla Anime älskare!

Betyg:

RSS 2.0