Små skandaler


Trailer

Original titel:
Easy Virtue
Speltid: 97 min
Talat språk: Engelska
Regi: Stephan Elliott
Produktionsår: 2008
Skådespelare: Jessica Biel, Ben Barnes, Kristin Scott Thomas, Colin Firth, Kimberley Nixon, Katherine Parkinson, Kris Marshall, Christian Brassington, Charlotte Riley, Jim McManus, Pip Torrens

Handling:
Ljudet av 20-talet har precis lagt sig och fram växer klangen av 30-talet... John Whittaker, en ung engelsman, blir upp över öronen förälskad i Larita, en glamorös amerikansk kvinna, och paret gifter sig på en gång. Men när de anländer till Johns familjehem får hans mor en omedelbar motvilja mot sin svärdotter och en viljornas strid utbryter. Mrs. Whittaker manipulerar familjen och försöker på alla sätt slå undan benen för Larita,medan Larita själv lyckas behålla sitt lugn. Men hur Larita än beter sig lyckas Mrs. Whittaker påverka sin son och Larita inser att hon riskerar att förlora Johns kärlek.

Min åsikt: Tyckte den var mycket underhållande, perfekt "dag film". Gillade att alla karaktärer fick ungefär lika mycket plats, och manuset var roligt och bra. Miljöerna var fina och skådisarna var jättebra.

Betyg:

Simbads tusen äventyr


Trailer

Original titel:
The 7th Voyage Of Sinbad
Speltid: 88 min
Talat språk: Engelska
Regi: Nathan Juran
Produktionsår: 1958
Skådespelare: Torin Thatcher, Richard Eyer, Kerwin Mathews, Kathryn Grant

Handling:
Upplev detta fantastiska filmäventyr, där den legendariska Sinbad sjöfararen ger sig ut på en resa till den mystiska ön Kolossa. Sinbad kämpar med att bryta den förbannelse som en demonisk trollkarl har lagt på hans älskade prinsessa. Men för att rädda henne måste Sinbad övervinna en lång rad av mytologiska monster - den människoätande Cyklopen, en blodtörstig tvåhövdad fågel och en eldsprutande drake.

Min åsikt: Magisk äventyrsfilm med det där lilla extra! En riktig klassiker som alla barn borde se, och så klart även vuxna! Det görs inte filmer med samma charm längre, älskar den!

Betyg:

I love you Phillip Morris


Trailer

Original titel:
I love you Phillip Morris
Speltid: 102 min
Talat språk: Engelska
Regi: Glenn Ficarra, John Requa
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Jim Carrey, Ewan McGregor, Clay Chamberlin, Jessica Heap, Morgana Shaw, Leslie Mann, Nicholas Alexander, Michael Beasley, Tony Bentley, Sean Boyd, Brennan Brown, Michael Wozniak, Antoni Corone, Kennon Kepper

Handling:
Steven Russell är lyckligt gift med Debbie och en mönsterinvånare i staden där de bor. En bilolycka får honom att drastiskt omvärdera sitt liv. Steven inser att han måste sluta ljuga om att han är gay och beslutar sig för att leva sitt liv fullt ut - även om det innefattar att bryta mot lagen. Stevens nya syn på livet gör att han ganska snabbt hamnar i fängelset. Där tar livet ännu en ny vändning och han blir galet kär i Phillip Morris, en känslosam och lågmäld kille. Stevens hängivelse att få leva ett liv i frihet tillsammans med Phillip driver Steve till fler och flera innovativa brott. Han är beredd att göra vad som helst för att förenas med Phillip utanför murarna och han genomför en rad osannolika rymningsförsök som får omvärlden att häpna.

Min åsikt: Vet inte riktigt vad den här filmen vill säga eller vara. Skum och förvånansvärt kall. Småkul och Mcgregor är söt men annars... besvikelse.

Betyg:

Farsan


Trailer

Original titel:
Farsan
Speltid: 105 min
Talat språk: Svenska, Arabiska
Regi: Josef Fares
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Torkel Petersson, Nina Zanjani, Jan Fares, Anita Wall, Jessica Forsberg, Hamadi Khemiri, Juan Rodríguez

Handling:
Utanför Jörgens Cykel sitter tre vänner. Jörgen är rädd för att bli lämnad, Juan oroar sig över hur labradoren mår, men Farsan, han är förträfflig. Han är snygg, lagar den godaste maten och vet vad en kvinna behöver. Snart ska han bli farfar också, till en perfekt liten pojke. Det är helt säkert. Men när han ger sig ut på jakt efter en härlig farmor är det inte mycket som går enligt planerna.

Min åsikt: Mycket rolig och skön film. Jag känner igen mycket av hur han är och beter sig, därför var det så roligt. Om jag inte hade kännt igen mig i filmen tror jag den hade varit ganska trist. jan Fares spelar iaf väldigt bra!

Betyg:

Lilja 4-ever


Trailer

Original titel:
Lilja 4-ever
Speltid: 109 min
Talat språk: Ryska, Svenska, Engelska
Regi: Lukas Moodysson
Produktionsår: 2002
Skådespelare: Artiom Bogucharskij, Lyubov Agapova, Elina Benenson, Oksana Akinsjina

Handling:
16-åriga Lilja bor i en sliten och fattig förort någonstans i det forna Sovjetunionen. Hennes enda vän är den unge pojken Volodja. Tillsammans drar de runt i området och fantiserar om hur man kunde göra livet lättare att leva. En dag tänds hoppet när Lilja blir förälskad i Andrej. Han ber henne följa med till Sverige och börja ett nytt liv.

Min åsikt: Väldigt hemsk och brutal film. Man måste ha ett bra psyke för att se denna, den är verkligen riktigt hemsk! Mycket bra gjord, men skådisarna kunde varit lite bättre. En sådan film man bör ha sett.

Betyg:

flickvänner från förr


Trailer

Original titel:
Ghost of girlfriends past
Speltid: 100 min
Talat språk: Engelska
Regi: Mark Waters
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Lacey Chabert, Emma Stone, Christina Milian, Noureen DeWulf, Amanda Walsh, Michael Douglas, Breckin Meyer, Robert Forster, Anne Archer, Daniel Sunjata, Rachel Boston, Noa Tishby, Emily Foxler, Camille Guaty

Handling:
Den världsberömda modefotografen Connor Mead är sinnebilden för en playboy. Han är snygg, självsäker och framgångsrik, framför allt när det gäller kvinnor. Han lever livets glada dagar och låter sig inte snärjas av någon. Connor verkar ha precis allt han önskar sig, allt utom kärlek. Men å andra sidan är kärlek inte något som Connor saknar eftersom han inte tror på kärleken. Faktum är att han ägnat hela sitt liv åt att hållasig så långt som möjligt ifrån allt som påminner om kärlek. Men allt förändras då Connor återvänder till sitt föräldrahem när hans yngre bror ska gifta sig. Plötsligt ställs han öga mot öga med det förflutna. Och med en rad före detta flickvänner…

Min åsikt: Jag har extremt svårt att ta Matthew McConaughey seriöst, han gör bara såna här filmer och hans roll är alltid densamma. Det här går helt klart att se på, men man har sett det flera gånger förut. Stort plus till Michael Douglas som är störtskön! Kan bero på humöret och sällskapet men rätt trevligt film. Den duger bra en lördagkväll.

Betyg:

stand by me


Trailer

Original titel:
Stand by me
Speltid: 89 min
Talat språk: Engelska
Regi: Rob Reiner
Produktionsår: 1986
Skådespelare: John Cusack, Jerry O'Connell, Kiefer Sutherland, River Phoenix, Corey Feldman, Richard Dreyfuss, Wil Wheaton, Gary Riley, Casey Siemaszko, Bradley Gregg

Handling:
En historia om fyra unga killar i 50-talets USA som ger sig ut tillsammans för att leta ett lik efter en försvunnen kamrat samtidigt som de diskuterar om livet. Bygger på Stephen Kings bok.

Min åsikt: Underbar film om riktig kompisgemenskap, otäck på vissa ställen och riktigt spännande på andra. En sån film man bara måste se helt enkelt.

Betyg:

Svensexan 2


Trailer

Original titel:
Bachelor Party 2: The Last Temptation
Speltid: 104 min
Talat språk: Engelska
Regi: James Ryan
Produktionsår: 2008
Skådespelare: Josh Cooke, Greg Pitts, Harland Williams, Warren Christie, Sara Foster, Danny Jacobs, Max Landwirth, Emmanuelle Vaugier

Handling:
Ron och Melinda är nyförlovade och upp över öronen förälskade. Melindas skumma svåger, Todd, ser inte fram emot att välkomna Ron in i familjen. Han tar för givet att Ron vill göra anspråk på hans ställning i familjeföretaget och tänker därför ut en plan för att sätta honom i klistret: En vild svensexa med sprit, brudar, slagsmål med strippor, ett sexmissbrukarkonvent och mycket naket.

Min åsikt: Rolig men tyvärr ännu en i mängden. Det är alldeles för mycket sexskämt för att det ska vara kul, dom får ta och komma på något nytt snart. Men den var roligare än dom flesta liknande filmer, och skådisarna var bra tyckte jag, därav det höga betyget.

Betyg:

RSS 2.0