Harry Potter och De vises sten


Trailer

Original titel:
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Speltid: 152 min
Talat språk: Engelska
Regi: Chris Columbus
Produktionsår: 2001
Skådespelare: Richard Harris (I), John Cleese, John Hurt, Alan Rickman, Ian Hart, Julie Walters, Robbie Coltrane, Maggie Smith, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Warwick Davis

Handling: Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när han får veta att hans föräldrar var berömda magiker och han får börja på Hogwarths Skola för Häxkonster Och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr. Men Harry får också veta att hans föräldrar blev mördade och att Ondskan även är ute efter honom.

Min åsikt: Bra film, med halvkass huvudroll. Men den är spännande och bra gjord, riktig familjefilm!

Betyg:

Reeker


Trailer

Original titel:
Reeker
Speltid: 90 min
Talat språk: Engelska
Regi: Dave Payne
Produktionsår: 2005
Skådespelare: Michael Ironside, Devon Gummersall, Derek Richardson, Scott Whyte, Arielle Kebbel, Tina Payne, Eric Mabius

Handling: Ett gäng ungdomar på väg till en öken-rave blir tvingade att stanna till över natten då vägen av någon anledning har blivit avstängd. De blir snart plågade av visioner och även av en mystisk mördare.

Min åsikt: Ganske spännande och mystisk till en början, men den spårar ur helt mot slutet. Synd, för det kunde blivit en ganska bra film av den annars. Tyvärr måste jag klaga lite på skådisarna också, dom spelade så jäkla dåligt. Bra försök, men det räckte tyvärr inte hela vägen.

Betyg:

Toy Story 3


Trailer

Original titel:
Toy Story 3
Speltid: 103 min
Talat språk: Engelska
Regi: Lee Unkrich
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Tom Hanks (röst), Michael Keaton (röst), Tim Allen (röst), Joan Cusack (röst), John Ratzenberger (röst), Wallace Shawn (röst), Don Rickles (röst), Jodi Benson (röst), Estelle Harris (röst)

Handling: Då Andy börjar på college så lämnas Woody, Buzz och de andra leksakerna hemma hos Andy har inte blivit lekta med på år och dagar. Nu skall Andy till college och hans mamma kräver att han skall lägga sina gamla prylar i kartonger. Ta med, upp på vinden eller soptunnan. Olika faller leksakernas lott, men de bestämmer sig för att hålla samman i vått och torrt.

Min åsikt: Riktigt bra avslutning på en härlig triologi. Första filmen är självklart bäst, men denna kommer inte långt efter. Spännande och rolig, en film alla barn borde se.

Betyg:

Sebbe


Trailer

Original titel:
Sebbe
Speltid: 83 min
Talat språk: Svenska
Regi: Babak Najafi
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Sebastian Hiort af Ornäs, Eva Melander, Åsa Bodin Karlsson, Margret Andersson, Emil Kadeby, Kenny Wåhlbrink, Leo Salomon Ringart, Adrian Ringman

Handling: Sebbe är 15 år och bor med sin mamma i en lägenhet som är alldeles för trång. Han gör sitt bästa. Han slår aldrig tillbaka. Sebbe älskar sin mamma för att han inte kan annat. På skroten lever drömmen, och i Sebbes händer får döda ting nytt liv. Här har han kraft att skapa. Här är han fri – men ensam. Hans utanförskap växer i takt med att hans värld krymper, tills han en dag står helt isolerad utan någon annan än sin mamma. Och när hon sviker, sviktar allt.

Min åsikt: Den berörde väldigt mycket, starka scener. Värklighetsbaserad? Långtråkig och seg på sina ställen. Bra gjord och väldigt sorjligt slut. Påminner lite om Lilja forever tycker jag.

Betyg:

The Human Centipede


Trailer

Original titel:
The Human Centipede (First Sequence)
Speltid: 92 min
Talat språk: Engelska, Tyska, Japanska
Regi: Tom Six
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Dieter Laser, Ashley C Williams, Ashlyn Yennie, Akihiro Kitamura, Andreas Leupold, Peter Blankenstein

Handling: Den pensionerade kirurgen dr. Heiter drömmer om att skapa en mänsklig tusenfoting genom att placera människor på knä bakom varandra och operera ihop dem från mun till anus. Med hjälp av Rohypnol, skalpeller och tre offer skapar han sitt livsverk i källaren.

Min åsikt: Dåligt skådespel, dålig klippning och inte mycket att se på. Jag drog mig länge för att se denna film som jag hade hört skulle vara så äcklig. Visst den var lite äcklig, men inte ens i närheten av så äcklig jag hade förväntat mig. Själva idén var bra, men väldigt dåligt utförd.

Betyg:

House Of Bones


Trailer

Original titel:
House Of Bones
Speltid: 90 min
Talat språk: Engelska
Regi: Jeffery Scott Lando
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Charisma Carpenter, Corin Nemec, Marcus Lyle Brown, Stephanie Honore, Rick Robinson Jr, Collin Galyean

Handling: TV-programmet Sinister Sites är en fejkad verklighetsshow som säger sig utreda hemsökta platser, när man egentligen använder sig av bluescreentekniken där man ersätter det blå med filmklipp från dessa ställen. Showens värd är alltså aldrig på plats utan gör allt från en studio. Dalande tittarsiffror har gjort att man nu hotas av nedläggning och man tvingas till att göra allting som det borde gjorts från början, i direktsändning. The Wicker House heter stället där man för första gången väljer att göra det på "riktig". TV-teamet som anländer dit för att rigga upp inför showen, är helt ovetande om att de skall få lära sig vad hemsökelse verkligen är...

Min åsikt: En riktigt kass en-i-mängden producerad film. Verkar okej i börjarn, med det spårar ur helt till slut. Inte en film jag skulle rekomendera. Det var mest postern som lockade.

Betyg:

Instängd 2


Trailer

Original titel:
The Descent Part 2
Speltid: 94 min
Talat språk: Engelska
Regi: Jon Harris
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Shauna Macdonald, Natalie Jackson Mendoza, Gavan O'Herlihy, Joshua Dallas, MyAnna Buring, Nora-Jane Noone, Michael J Reynolds, Doug Ballard, Krysten Cummings, Axelle Carolyn

Handling: Sarah kommer ensam upp ur ett grottsystem efter en expedition i Appalacherna som hon genomfört tillsammans med fem väninnor. Hon är förvirrad och skadad, talar osammanhängande och är utom sig av fasa. Sheriff Vaines känner sig skeptisk inför den information han lyckas få ur Sarah, och är övertygad om att hennes psykos döljer en mycket mörkare sanning.

Min åsikt: Rätt okej till en början, sen spårar det ur helt till det vanliga blodsprutande och skrik och gap-kavalkaden. Som första ungefär. Jag hade gjärna sett lite mer mysit och bakgrund till monsterna, men det blir mest slafs. Monstertoaletten va lite festlig.

Betyg:

Eclipse


Trailer

Original titel:
Eclipse
Speltid: 124 min
Talat språk: Engelska
Regi: David Slade
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Nikki Reed, Kellan Lutz, Elizabeth Reaser, Peter Facinelli, Gil Birmingham, Dakota Fanning, Anna Kendrick, Christian Serratos, Michael Welch, Xavier Samuel

Handling: Bella och Edward är nu återförenade i Forks, men är Edward det slutgiltiga valet? Medan Bella slits mellan sin kärlek för Edward och sin vänskap till Jacob så närmar sig datumet för hennes förvandling till vampyr med stormsteg. Samtidigt börjar det ske en rad oförklarliga mord i den närliggande staden Seattle..

Min åsikt: Mycket bättre än New Moon och Twilight. Taylor Lautner är perfekt för rollen som Jacob, tillhör en av dem som spelar sin karaktär bäst. Synd bara att den är så jäkla förutsägbar! Bäst hittills!

Betyg:

Salt


Trailer

Original titel:
Salt
Speltid: 100 min
Talat språk: Engelska, Ryska
Regi: Phillip Noyce
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Angelina Jolie, Chiwetel Ejiofor, Liev Schreiber, Zoe Lister Jones, Kevin O'Donnell, Daniel Olbrychski, James Cronin, August Diehl

Handling: Evelyn Salt är en CIA-agent som svurit att skydda och älska sitt land. När en avhoppad kollega anklagar henne för att vara intim med ryska spioner måste Evelyn rentvå sitt namn.

Min åsikt: Liknar Bourne, En anorektisk jolie som super stark CIA agent! Bara en av sakerna som gör den här filmen löjlig och överdriven. Så fort det blir lite spännande, så tappar filmen allt genom ett fullkomligt orealistiskt hopp eller något annat övernaturligt. Synd, för storyn har potential.

Betyg:

Prince of Persia


Trailer

Original titel:
Prince of Persia: The Sands of Time
Speltid: 116 min
Talat språk: Engelska
Regi: Mike Newell
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Gísli Örn Gardarsson, Ben Kingsley, Alfred Molina, Daud Shah, Toby Kebbell, Richard Coyle, Dave Pope

Handling: Den äventyrslystne prins Dastan gör gemensam sak med prinsessan Tamina för att hindra en ond härskares från att lösgöra en sandstorm som kan förstöra världen. Filmen är baserad på tv-spelet Prince of Persia.

Min åsikt: Denna film nådde inte upp till mina förväntningar, trodde den skulle vara mycket bättre. Har en den häftiga effekter och bra skådespel, men annars var den inte speciellt bra. Det jag stör mej mest på är att dom pratar engelska, när det hade passat så mycket bättre med Persiska! jag visste precis hur den skulle sluta efetr att sett 5 minuter in i filmen.

Betyg:

Flyga Drake


Trailer

Original titel:
The Kite runner
Speltid: 128 min
Talat språk: Dari, Engelska, Pashtu, Ryska, Urdu
Regi: Marc Foster
Produktionsår: 2007
Skådespelare: Khalid Abdalla, Homayon Ershadi, Zekeria Ebrahimi, Ahmad Khan Mahmidzada, Shaun Toub, Nabi Tanha, Ali Dinesh, Saïd Taghmaoui, Atossa Leoni

Handling: Under en fredlig period i slutet av 1970-talet i Afghanistan växer Amir och Hassan upp. De är närmaste vänner och leker nästan hela tiden. Deras bästa stunder är när de flyger drake tillsammans eller när Amir läser historier för Hassan. När så dåvarande Sovjetunionen invaderar Afghanistan flyr Amir och hans pappa till USA där de försöker leva vidare. När talibanerna lång tid senare tar makten i Afghanistan får Amir ett telefonsamtal från en gammal vän som ber Amir komma hem och hjälpa till.

Min åsikt: Inte ens i närheten av så bra som boken! Dom utelämnade ju mer än hälften av bokens intehåll. Störde mej på att dom var väldigt noga med vissa detaljer och andra hade dom bara struntat i eller gjort om helt. värd att se, men jag föreslår att ni läser boken istället.

Betyg:

Micke och Molle 2


Trailer

Original titel:
The Fox and the Hound 2
Speltid: 67 min
Talat språk: Engelska
Regi: Jim kammerud
Produktionsår: 2006
Skådespelare: April Winchell (röst), Russi Taylor (röst), Patrick Swayze (röst), Rob Paulsen (röst), Reba McEntire (röst), Jeff Foxworthy (röst), Harrison Fahn (röst), Jonah Bobo (röst)

Handling:
Rävungen Micke och blodhundsvalpen Molle borde inte vara vänner, men är det ändå. Tillsammans rymmer de med ett ambulerande nöjesfält där Molle ansluter sig till en sånggrupp av herrelösa hundar..

Min åsikt: Inge vidare bra, halvdan handling och ganska tråkig. Varför göra en 2a av en film som är så bra, det förstör ju bara hela grejen.

Betyg:

Zodiac


Trailer

Original titel:
Zodiac
Speltid: 158 min
Talat språk: Engelska
Regi: David Fincher
Produktionsår: 2007
Skådespelare: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Anthony Edwards, Brian Cox, John Carroll Lynch, Chloë Sevigny, Elias Koteas, Ed Setrakian, John Getz, Candy Clark, Dermot Mulroney, Donal Logue, Philip Baker Hall, Clea DuVall

Handling:
I slutet av 60-talet och början av 70-talet gäckade en seriemördare Kalifornien. Mellan sina brutala mord skickade han meddelanden till stadens olika tidningar där han erkände morden, samt olika hot genom krypterade kodspråk. I filmen får vi följa dessa skeenden under 25 års tid, både under tiden för morden, och den långa resan efteråt. Allt genom ögonen på serietecknaren Robert Graysmith.

Min åsikt: Bra gjord, spännande och bra skådespel, möjligen lite lång. Gyllenhaal spelar riktigt bra faktiskt. Ganska lika filmen "seven" som också är en väldigt bra film. Rekomenderas absolut!

Betyg:

The Crazies


Trailer

Original titel:
The Crazies
Speltid: 101 min
Talat språk: Engelska
Regi: Breck Eisner
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Radha Mitchell, Danielle Panabaker, Timothy Olyphant, Preston Bailey, Christie Lynn Smith, Lisa K Wyatt, Joe Anderson (II)

Handling:
En småstadsidyll slåss i spillror när ett okänt gift förvandlar invånarna till mordiska galningar. Stadens sheriff, hans gravida fru, hans närmste man och en sjuksköterska är några få som inte har blivit infekterade, och de tvingas nu samarbeta för att ta sig ut ur staden levande.

Min åsikt: Ännu en sån där virus-horror-survival rulle, förtusägbar och kasst skådespel. Vissa spännande scener, men inte mer än så tyvärr.

Betyg:

The Beach


Trailer

Original titel:
The Beach
Speltid: 119 min
Talat språk: Engelska
Regi: Danny Boyle
Produktionsår: 2000
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Tilda Swinton, Robert Carlyle, Virginie Ledoyen, Guillaume Canet, Paterson Joseph, Lars Arentz-Hansen, Jerry Swindall, Zelda Tinska, Victoria Smurfit

Handling:
Det är drömmen om att finna det äkta och outforskade som driver den unge amerikanen Richard till Thailand. På ett billigt hotell i Bangkok träffar han det franska paret Francoise och Étienne och en underlig figur vid namn Daffy. Daffy är en äldre äventyrare som märkts av för mycket sol och för mycket droger. Han berättar för Richard om en hemlig ö - ett paradis på jorden med en perfekt strand, som ännu inte förstörts av turister. Dagen efter hittar Richard en papperslapp fastsatt på sin dörr. det är en handritad karta av ön och tillsammans med Francoise och Étienne ger sig Richard ut på en riskfylld resa. De finner vägen till paradisön och tror sig befinna sig i himmelsriket på jorden. Men ett himmelrike som visar sig vara allt annat än perfekt, och drömmen förvandlas sakta men säkert till en mardröm..

Min åsikt: Berättelsen är vacker och härlig! Leonardo lyckas hitta karaktären - som vanligt. Tyvärr blir inte slutresultatet mer än godkänt!.

Betyg:

Love At First Hiccup


Trailer

Original titel:
Love At First Hiccup
Speltid: 85 min
Talat språk: Engelska
Regi: Barbara Topsøe-Rothenborg
Produktionsår: 2009
Skådespelare: Devon Werkheiser, Scout Taylor-Compton, Tania Verafield, Ken Luckey, Nicholas Braun, Adam J Bernstein, James Eckhouse, Rebecca Staab, Twink Caplan

Handling:
Redan första dagen i high school drabbas Victor av akut "Anya-feber" - han blir huvudlöst och hopplöst förälskad i den vackra Anya. Hopplöst, för Anya är snygg, populär, kommer från en rik familj, är oskyldig och rar ? och går i avgångsklassen. På alla sätt och vis långt utanför en sådan gröngölings räckvidd. Det gör inte saken lättare, att hon redan är tillsammans med den smarte Peter, som kör en dyr sportbil, går klädd i märkeskläder och har koll på allt. Den sortens faktum avskräcker dock inte Victor, som med sin klumpiga charm och lite hjälp från en spindel och Anyas småbröder, förvandlar sin hopplösa kärlekshistoria till en katastroffilm, och till allas förvåning lyckas vinna över Anya. Men så är det ju det här med första gången..

Min åsikt: Bättre än väntat. Visst har denna den typiska tonårsstoryn som man sett tidigare men på något konstigt sätt så fastnar den ändå. Den har några roliga stunder då man skrattar till en aning, den duger som tidsfördriv, men inte mer. Kasst skådespel btw.

Betyg:

Beck - Levande begravd


Trailer

Original titel:
Beck - Levande begravd
Speltid: 85 min
Talat språk: Svenska
Regi: Harald Hamrell
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Peter Haber, Mikael Persbrandt, Stina Rautelin, Måns Nathanaelson, Ingvar Hirdwall, Jessica Zandén

Handling:
I en lekpark mitt i storstadsidyllen hittas en nedgrävd trälåda innehållandes en känd och respekterad åklagare. Beck och co misstänker först en grovt kriminell MC-ledare för dådet, och ganska snart upptäcks ytterligare ett antal trälådor och polisen inser att man är inne i en katt- och råttalek med en galen seriemördare.

Min åsikt: Ganska okej, men det är tråkigt att Gunvald inte är lika tuff som förr. Lite snygga vändningar och lite spänning. jag hörde att denna skulle vara lite mer som en rysare, jag blev mycket besviken. Okej att kolla på en regnig Söndag, men inget man kollar på om man vill se en riktigt bra film. Rekomenderas till beck-älskare.

Betyg:

Inception


Trailer

Original titel:
Inception
Speltid: 148 min
Talat språk: Engelska
Regi: Christopher Nolan
Produktionsår: 2010
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Ken Watanabe, Cillian Murphy, Dileep Rao, Tom Berenger, Michael Caine, Lukas Haas, Pete Postlethwaite

Handling:
Dom Cobb är en skicklig tjuv, den absolut bästa i den farliga konsten i att extrahera: att stjäla värdefulla hemligheter från djupt inne i det undermedvetna under drömstadiet när hjärnan är som mest känslig. Cobbs ovanliga förmåga har gjort honom till en åtråvärd spelare i denna förrädiska nya värld av industrispionage, men det har också gjort honom till en internationell flykting och kostat honom allt han någonsin älskat. Nu erbjuds Cobb en chans till försoning. Ett sista jobb skulle kunna ge honom tillbaka hans liv men bara om han kan uppnå det omöjliga – inception. Istället för den perfekta stöten, så måste Cobb och hans grupp av specialister lyckas med det omvända; deras uppgift är inte att stjälaen idéutan iställetatt plantera en. Om de lyckas så skulle det kunna vara det perfekta brottet. Men hur mycket planering och expertis de än har så kan inget förebereda gruppen på den farliga fienden som verkar förutse alla deras drag. En fiende bara Cobb kunde ha förutsett.

Min åsikt: DiCaprio väljer verkligen dom bästa filmerna! Denna var en succsé precis som Shutter island. Bra, jävligt spännande och snyggt gjord, många häftiga scener. Kan vara lite svårt att hänga med för vissa, det är inget man "slökollar" på.

Betyg:

RSS 2.0